Šesta sezona popularnog showa donosi brojne novosti, a pravila postaju stroža i uvjeti teži.

 Po dolasku na farmu, kandidate očekuje iznenađenje – razrušena kuća. Kako bi se farmeri čim prije mogli useliti, morat će dobro zasukati rukave i angažirati se oko obnove farme. Na farmi će ih dočekati i mlin koji će trebati obnoviti kako bi pomoću njega mogli proizvoditi brašno za prehranu i zaradu.

Nakon pet godina poljodjelstva i stočarstva vrijeme je da se farmeri odvaže i odu korak dalje i preuzmu bitnu ulogu u zajednici - upoznaju se i savladaju trgovanje i uslužne djelatnosti. Stup za postizanje tih vještina će biti mlin i zanatlije. Mljevenjem žitarica i trgovanjem svojih rukotvorina, farmeri će imati mogućnost svaki tjedan povećati glavnu nagradu koja iznosi do pola milijuna kuna.

 
 

Farmeri će se, dakle, prehranjivati isključivo od vlastitog rada. Hranu će nabavljati od trgovačkog putnika i plaćati ju dukatima koje su zaradili prodajom proizvoda koje su sami proizveli. Osim poljoprivrednih proizvoda, farmeri će morati naučiti kako dobiti hranu i od životinja, kojih će ove godine na farmi biti više no ikad do sada!

Farmeri će tijekom svog boravka na farmi izmjenjivati razne uloge, pa ćemo tako pratiti kako će se snaći u ulogama gazde farme, sluge i sluškinje, a vidjet ćemo i tko će se sve naći u ulogama duelista (prvi i drugi duelist).

Gazdu će izabirati farmer koji je časno izgubivši u dvoboju napustio farmu, dok pobjednik tog dvoboja dobiva imunitet za naredni tjedan. Gazda je odgovorna osoba farme zadužena za pregovore, financije, podjelu poslova, razgovor s mentorom. Osim brige oko farme, njegov zadatak bit će i planiranje posla u mlinu.

Sluge će biti birane na obiteljskom sastanku na kojem će svatko od farmera predložiti gazdi koga bi on izabrao za slugu i sluškinju. Na gazdi je odluka tko će biti novi sluga i sluškinja nakon što je čuo mišljenje svih farmera. Sluga i sluškinja nakon proglašenja odlaze u kućicu za sluge. Njihove obaveze su zadane od strane gazde i sastoje se od najtežih poslova na farmi. Između dvoje sluga, prvi duelist postat će onaj tko od farmera dobije više šibica. Prvi duelist bira drugog duelista između farmera koji nemaju imunitet i gazde. Vrijeme do dvoboja duelisti provode u kućici za dueliste. Eliminacijski dvoboji su starohrvatske igre, a duelisti biraju između tri kategorije: snage, izdržljivosti i znanja.

Ne propustite Farmu danas u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju