U napetoj završnici polufinala morali su napustiti svoje plesno putovnje.

Svoj plesni put Marko i Gabriela započeli su tangom u prvoj emisiji. Odmah su pokazali borbenost i odlučnu tehniku koju je žiri pohvalio i potaknuo Marka da treba poraditi još na držanju. Osvojili su 26 bodova žirija i poticajne komentare za nastavak treniranja.

Brzim ritmom cha cha cha otvorili su Marko i Gabriela drugu emisiju showa. Iako je ples izgledao vrlo jednostavno dali su sve od sebe i zapalili plesni podij. Igor Barberić poručio je Marku da se usudi pokazati još i da će onda dogurati sve do finala. Dok je Marko Ciboci pohvalio nastup te istaknuo da su izveli pravi latino. Ni publika nije mogla skriti oduševljenje njihovim nastupom, a osvojili su 25 bodova žirija.

Plesom ljubavi predstavili su se u trećoj emisiji uživo. Plesali su rumbu kojom su na plesni podij donijeli pregršt emocija. Za treći ples osvojili su 30 bodova žirija.

Imaju čiste pokrete, a u četvrtoj su emisiji dodali i žar kojim su prenijeli filmsku čaroliju. Bio je to bečki valcer s primjesama lončarenja. "Napokon sam vidjela Marka kojeg sam željela vidjeti. Bravo, čestitam vam!", pohvalila je njihov ples Larisa Lipovac Navojec, a od žirija su osvojili 32 boda.

U petoj emisiji svakim pokretom prenijeli su strastvenu priču kroz lyrical kojim su željeli ispričati priču o dvoje ljudi koji se malo razumiju pa se ne razumiju i po komentarima i ocjenama to su i uspjeli. "Marko ti si bio dosad štreberski tip plesača, ali večeras se to promijenilo. Otvorio si se, emotivan si i nadam se da će se to pokazati i u drugim plesovima. Mislim da je ovo tvoja najbolja izvedba do sada", pohvalio je Marka imenjak Ciboci. Za tu čarobnu izvedbu osvojili su 36 bodova žirija te prvu desetku u ovom showu!

Šesta emisija bila je obilježena zamjenom parova pa je tako Gabriela plesni podij dijelila sa Sandijem, a Marko je imao novu mentoricu - Valentinu, s kojom je plesao paso doble. Ne samo da su prekrasni ljubavni par, nego su te večeri bili i vatreni plesni par. "Rasturili ste, od emocija, od strasti, od tvog stava, tvog pokreta, sve je bilo na mjestu, sve je bilo više nego dobro. Ovo će vam ostati kao jedna prekrasna uspomena za mene ste pobjednici večeri", oduševljena je bila Franka. Osvojili su 36 bodova žirija.

U sedmoj su emisiji uživo plesali quickstep, a uz njih tridesete nikad bolje nisu izgledale. Bili su naši Fred Astaire i Ginger Rogers. "Ti si lagano krenuo u ovu emisiju, napredovao si polagano i moram reći da si za mene večeras sebi otvorio kandidaturu za finale ovog showa", komentirao je tu izvedbu Marko Ciboci, a osvojili su 38 bodova žirija.

Marko i Gabriela fantastičnom sambom zaokružili su osmu emisiju showa "Ples sa zvijezdama", a Marko Ciboci tada je ponovno istaknuo Markov napredak: "Tvoja samba večeras je dokaz da nismo svi za sve. Ali bez obzira na to ja mislim da si ti živi dokaz kako radom možeš pokriti sve nedostatke. I ponovno bih istaknuo da si ti moj favorit za finale." Za sambu su osvojili 34 boda žirija.

Eurovizijsku emisiju otvorili su Marko i Gabriela "švedskim" jiveom. Iako je već tad nastupio umor od svakodnevnih treninga umor ih nije slomio, dali su sve od sebe i dobili pohvale žirija i publike. Uz legendarnu eurovizijsku pjesmu i uigrane korake osvojili su 34 boda žirija.

Deseta emisija donijela je zadatak u kojemu su morali predstaviti dva plesa. Prvi je bio emotivni slowfox za koji je žiri imao samo riječi hvale. "Znaš da je bilo dobro kad Ciboci kaže da je bilo jako dobro. Ova pjesma je čarolija, a vi ste bili točno to", kratka je bila Franka. Dobre komentare prate i dobre ocjene stoga su osvojili 38 bodova žirija. U drugom plesu pridružio im se prošlosezonski pobjednik i prijatelj Slavko Sobin pa su u triu izveli tango, a 39 bodova žirija govori o tome koliko je ta izvedba bila dobra.

Pred napetu završnicu showa u polufinalu su Marko i Gabriela plesali cha cha cha, a žiri je pohvalio Markovu opuštenost i sav trud kojim je dogurao tako daleko u ovom plesnom putovanju. Za prvi ples osvojili su 36 bodova žirija, a u drugom plesu bili su najvatreniji dosad. "Ono što mi se zbilja svidjelo je karakterizacija muške i ženske uloge koju ste imali. Ovaj paso je puno jasniji, konkretniji i čišći od prošlog koji si izveo", istaknuo je Marko Ciboci. Osvojili su 39 bodova žirija za paso doble, no publika je svojim glasovima odlučila da je tu ipak kraj njihovog plesnog putovanja.

U anketi nam recite koji vam je njihov najdraži ples: 

 

Quiz Maker - powered by Riddle

 

 

 

Za samo tjedan dana u emisiji koja donosi i jedno veliko iznenađenje na plesnom podiju, saznat ćemo tko je pobjednik sezone ''Plesa sa zvijezdama'' – ne propustite! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju