Baka Štefica: Je li ovo moguće?! Je li ovo san ili stvarnost?

 Prva emisija humanitarnog serijala ''Dom iz snova'' u kojoj smo upoznali baku Šteficu i njeno troje unučadi, Doroteu, Ivana i Renata, nikoga nije ostavila ravnodušnima. Baka Štefica je hrabra žena koja je nakon smrti svoje snahe preuzela brigu o unucima, a njihova financijska situacija nije im omogućila da kuću napravljenu još 1971. prilagode uvjetima dostojnima za život ove obitelji. Kuća je bila puna vlage, krovištu je bila potrebna sanacija. Ljubav Bake Štefice prema svojoj obitelji sve je dirnula u srce.


Nakon što se ekipa ''Doma iz snova'' uhvatila posla, jako puno toga riješeno je u kratkom vremenu, a vlaga koja je najviše mučila baku Šteficu, u potpunosti je eliminirana. Kuća je u kratkom roku, uz nekoliko izazova, novo krovište, kuhinja je dobila nove podne pločice, postala je i prostranija i praktičnija, a sve prostorije opremljene su i novim namještajem. Baka Štefica nije mogla riječima opisati emocije koje je probudila renovacija njene kuće.

''Je li to moguće? Ovo nije moja kuća. Mislila sam da ću se srušiti.'' – ispričala je baka Štefica nakon prvotnog šoka. Dorotea je dobila svoju sobu, kakvu i zaslužuje. Dječaci su jednako bili oduševljeni svojom sobom, a posebne su ih razveselili i detalji koji su ih ondje dočekali: laptop za Ivana i bicikl za Renata. ''U ovom novom prostoru se osjećam udobnije, bit će sada bolje nego ikad.'' – izjavila je Dorotea. ''Ovako lijepa stvar mi se nije u životu desila. Ovo je za moje unuke novo rođenje.'' – u suzama radosnicama progovorila je baka Štefica koja je prezadovoljna sa svim radovima koje je ekipa ''Doma iz snova'' napravila na njenoj kući. ''Nikada nisam imala svoju sobu, i sad imam svoj mir. Predivna mi je soba.'' – izjavila je presretna 13-godišnjakinja.

 

Ekipa ove dirljive emisije doslovce je ovoj obitelji promijenila život, a koja ih nova životna priča čeka u novom domaćinstvu, te koje radove će sve morati napraviti da izmame osmijehe ljudi koji zaslužuju kvalitetniji i sretniji život, saznat ćemo u sljedećem izdanju ''Doma iz snova''.

Cijelu epizodu emisije 'Dom iz snova' pogledajte odmah na novatv.hr
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju