Samohrani otac svojoj djeci samo želi dom kakav zaslužuju.

 Sljedeća emisija ''Dom iz snova'' vodi nas u Sisak, u dom samohranog ova Josipa Pranjića kojeg je nevjenčana supruga ostavila prije 11 godina, a četiri godine nije posjetila djecu. ''Bilo je dana kad smo stvarno bili gladni.'' – govori Josip koji danas živi od socijalne pomoći, hrane se hranom iz puške kuhinje. ''Tati je bitna vjera, ona ga spašava, daje mu nadu.'' – kaže Josipov sin Matej.

Nakon iznimno loših uvjeta života, sada žive u stanu od 34 kvadrata, no i ovaj mali dom potrebno je renovirati jer u njemu nitko dugo nije živio, potrebno je promijeniti stolariju te zamijeniti star i ruinirani namještaj novim. Matej ima samo trinaest godina i želja mu nije imati mobitel jer kaže tehnologija kvari društvo, svi su u društvu danas na mobitelima, a on to ne želi. Ono što želi je svoja soba, radni stol i laptop kojeg će koristiti samo kod kuće. Irena u svojoj sobi sada ima sudoper, no ona je kaže navikla živjeti u ovako skromnim uvjetima. ''Neki imaju više, neki manje.'' – govori skromna Irena, no ekipi ''Doma iz snova'' neprihvatljivo je da ova obitelj živi u iznimno lošim životnim uvjetima te će učiniti sve u svojoj moći da im pomogne.

Nakon što su dobili potvrdu da će ekipa emisije ''Dom iz snova'' u samo nekoliko dana u potpunosti renovirati stan, sreća i oduševljenje nisu se mogli kriti. ''Ne pamtim da nam se ikada u životu dogodilo nešto ovako lijepo.'' – izjavila je Irena u trenutku kada još nije bila ni svjesna u kakav dom će se vratiti nakon nekoliko dana. Jedanaest puta su se selili, no sada iseljavaju samo na kratko i s velikim optimizmom i nadom u bolje sutra.

Dok njih ne bude u stanu će se napraviti velike preinake i radovi, a kako će reagirati kada se vrate u svoj dom, i hoće li on zaista postati njihov dom iz snova, vidjet ćemo u ponedjeljak 16.listopada na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju