Eddie Murphy i Owen Wilson udružuju se na opasnom zadatku...

Specijalni agent Alex Scott (Owen Wilson) i svjetski boksački prvak u srednje teškoj kategoriji Kelly Robinson (Eddie Murphy) udružuju se radi opasna zadatka. Dvojac mora vratiti ukradeni Switchblade, najsofisticiraniji prototip američkog borbenog zrakoplova. Avion je pao u ruke trgovcu oružjem Arnoldu Gundarsu (Malcolm McDowell) koji ga namjerava prodati teroristu koji ima pristup nuklearnim bombama.

Urnebesnom Eddieju Murphyju pripala je glavna uloga u ovom filmu. Prije nego što je započeo glumačku karijeru, Murphy se bavio stand-up komedijom. Komičarsku karijeru započeo je u istom baru kao i Robin Williams, a već zbog svojih stand-up nastupa koje je kao tinejdžer izvodio u školskim hodnicima bio je najpopularniji klinac u školi.

Na vrhuncu slave sredinom 1980-ih godina, Murphy je započeo i glazbenu karijeru snimivši popularnu pjesmu "Party All The Time" u suradnji s Rickom Jamesom. Godine 1990. snimio je i album koji sadrži pjesmu i video u kojima je radio rame uz rame s kraljem pop glazbe Michaelom Jacksonom. Kasnije se Murphy pojavljivao i u Jacksonovim spotovima, primjerice za pjesmu "Remember The Time".

Njegov filmski kolega Owen Wilson rođen je u Dallasu, a potječe iz irske rimokatoličke obitelji. Majka mu je fotografkinja, a otac direktor u oglašavanju i operator javne televizijske postaje. Ima starijeg brata Andrewa i mlađeg brata Lukea. Pohađao je teksaške srednje škole, ali je iz jedne izbačen jer je ukrao profesorov udžbenik. Završio je vojni institut, a gluma ga je oduvijek zanimala jer su mu i braća glumci.

Film "Ja, špijun" ne propustite pogledati u subotu u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju