Najgledanija televizija još jednom je opravdala povjerenje brojnih gledatelja koji su u kritičnim situacijama aktualne informacije potražili upravo na Novoj TV.

U potrazi za najvjerodostojnijim i najkvalitetnijim informacijama uslijed dva potresna događaja koja su šokirala svijet – teroristički napad u Nici te pokušaj vojnog udara u Turskoj, gledatelji su odabrali upravo Novu TV.


O napadu u Nici koji se dogodio na sam Dan pada Bastilje, kada se kamion zaletio u gomilu ljudi na gradskoj šetnici koji su se okupili gledajući vatromet, gledatelji su se informirali odmah u četvrtak u Večernjim Vijestima, a u petak u izvanrednim vijestima te u Vijestima u 17 i Dnevniku Nove TV koje su donijele najsvježije informacije. Vijesti u 17 su ostvarile 39,4 posto udjela u gledanosti, dok je Dnevnik Nove TV ostvario zavidnih 41,7 posto.


U kratkom razdoblju nakon ovog kobnog događa, uslijedio je još jedan – pokušaj vojnog udara u Turskoj, a Nova TV je u tom trenutku bila jedina nacionalna televizija u Hrvatskoj koja je emitirala Izvanredne vijesti. Urednica vanjske politike, Ivana Petrović, u studiju je komentirala vojni udar, telefonskom vezom se iz Turske javio kolega Aksel Zaimović, a te Izvanredne vijesti ostvarile su 29,9 posto udjela u gledanosti.


Razvoj i posljedice ovih događaja gledatelji su također najviše pratili na Novoj TV,  tako je Dnevnik Nove TV u subotu ostvarilo 37,8 posto udjela u gledanosti, a u nedjelju se u Dnevnik Nove TV uživo javila Barbara Štrbac iz Nice te Andrija Jarak iz Istanbula. Ovime je najgledanija televizija još jednom opravdala povjerenje brojnih gledatelja koji su i u kritičnim situacijama aktualne informacije potražili upravo na Novoj TV.


Izvor: AGB Nielsen; razdoblje 15- 16..07.2016.; TG: 4+
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju