Filip Pleteš napušta MasterChef

Od troje članova tima koji su išli u stres test u kojem su morali replicirati crvenu slasticu bivše kandidatkinje MasterChefa Ivane Čuljak-Lošić, Filip Pleteš, koji je već u više navrata priznao da mu slastice ne idu od ruke, najlošije je replicirao Ivanin kolač od rabarbare.

Filip koji je kao vođa gubitničkog tima iz posljednjeg gastroduela, dao svoj imunitet Roku Kulušiću-Nerlu, napustio je MasterCehf, ali nije otišao bez borbe. Iako mu pripremanje slastica nije prvi izbor, dao je sve od sebe da bude dostojna konkurencija Željki Bleuš i Emi Baniček koje su slijedom nominacija članova tima završile u stres testu.

Kada se odlučivalo o nominacijama, Roko nije dao Filipu nominaciju jer smatra da mu duguje imunitet, pa je nominirao Željku i Emu. Željki su kandidati dali nominacije objasnivši svoj izvor time da nije bila dovoljno glasna kada su se predlagala jela, što je Karmen Jurčić smatrala nepravednim jer ističe kako je trebalo glasati za izradu jela, a ne za to koliko je netko nametljiv. Također smatra da Željka nije trebala biti odgovorna za ananas u burgeru jer to nije bila njezina ideja da ga se stavi. Frano je također istaknuo kako mu nije jasno što Željka koja se nije nametala idejama ide u eliminacijski izazov, a ideje koje su polučile neuspjeh nisu kažnjene eliminacijskim krugom.

''Za to što je Ema dobila toliko glasova snosim i ja krivicu. Mislim da joj nisam dao dovoljno zadataka, da je imala previše praznog hoda i da je mogla pokazati puno više u našem timu'', objasnio je Filip. Željka i Ema zaradile su po pet glasova u nominacijama, a Filip dva i time su činili trojac koji je morao replicirati jela gošće kuharica Ivane Čuljak-Lošić, koja je prije deset godina također bila kandidatkinja u MasterChefu, a sada ima svoju slastičarnu.

''Baš izgleda kao jedna vesela slastičarka'', prokomentirala je Ema. ''Strah me da se ne poskliznem na svom terenu'', rekla je Željka. ''Mislim da će ovo biti epska bitka između mene i ovog kolača'', pribojavao se Filip.

Ivana je kandidatima predstavila svoju slasticu s namirnicom s kojom se upoznala upravo u showu - rabarbarom, a oni su je nakon što su se sa slasticom Choux s rabarbarom i jagodama upoznali vizualno i okusom, morali replicirati. Na raspolaganju za pripremu imali su 90 minuta.
Najvažniji savjet koji im je dala poučena svojim iskustvom iz MasterChefa kada je pripremala sličnu slasticu je da ne otvaraju pećnicu kako bi vidjeli je li tijesto spremno, jer će ono spasti i zalijepiti se.

Ema je za svoju pomoćnicu izabrala Zvijezdanu Posavec. ''Ona shvaća da mi ne treba puno govoriti jer mi sva ta galama odvlači pažnju'', objasnila je Ema. Željka je izabrala Ivana Temšića, a Filip Tomislava Markovića. ''Sa slatkim sam kao i Filip ali trudit ću se'', kazao je Tomislav čudeći se da ga je Filip izabrao kao pomoć baš za ovaj receptu koji zahtjeva potpunu koncentraciju i poznavanje rada sa slatkim. Unatoč tome, Tomislav je Filipu davao dobre savjete.

Svi su uspjeli dovršiti na vrijeme i sve komponente staviti na tanjur, ali Filip je bio svjestan toga da vizualno nije sasvim uspio replicirati recept. Unatoč tome nadao se da ga je barem okusima pogodio. ''Želim se danas dokazati jer želim biti slastičarka'', kazala je Ema. Kandidati su svoje tanjure ostavili pod rednim brojem, tako da žiri i gošća nisu znali čija jela kušaju.

Najbliže odrađenu verziju kolača uradila je Željka, za koju je žiri primijetio da je na svom terenu. ''Jedini nedostatak bilo je to da rabarbara nije dobro kuhana'', rekla joj je Ivana koja je Željkinoj replici kolača, kao i ostali članovi žirija dala najvišu ocjenu. ''Srce mi se ispunilo i to mi je bilo najbitnije'', rekla je ova simpatična Korčulanka.

Najmanje bodova u ovom izazovu dobio je Filip kojem je Ivana rekla: ''Bilo je puno grešaka. Na primjer tijesto se nije napuhalo. Unutra kao da te bilo strah staviti kremu, bilo je pirea, ali siromašno punjenjem. Rabarbara je bila najbolje kuhana od svih tanjura''.

''Nisam žalostan zbog toga. Sretan sam kako sam kuhao i kakav sam tanjur složio. Dao sam tisuću posto od sebe i zbog toga sam sretan'', rekao je Filip dodavši kako je u MasterChefu naučio o kuhanju više nego je ikada mislio da će naučiti u životu. ''Svakako je ovo bili jedno iskustvo života'', zaključio je Filip.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do srijede i u petak u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju