Najmoderniji studio na ovim prostorima novi je dom Dnevnika Nove TV.

Vodeća medijska kuća na hrvatskoj sceni, Nova TV, predstavila je svoju središnju informativnu emisiju u potpuno novom ruhu. Dnevnik Nove TV, emisija koja je ispisala povijest televizijskog izvještavanja u Hrvatskoj, sinoć se predstavila u novom terminu u 19 sati te iz nove vrhunski opremljene televizijske redakcije.

Prema prvim podatcima gledanosti, svaki treći gledatelj koji je sinoć bio pred malim ekranima pratio je Dnevnik Nove TV, koji je dosegnuo gotovo milijun gledatelja. Gledatelji su opet izabrali Informativni program Nove TV, koja je u tom vremenskom slotu bila čak 112 % gledanija od prvog sljedećeg konkurenta. Novi studio i novi termin značajna su promjena za ovu informativnu emisiju, koja je ujedno najgledanija posljednjih 13 godina, a taj status drži i danas. "Izuzetno sam ponosan na ovaj projekt, na kolege koji su neumorno radili i još jednom dokazali da su naša znanja i profesionalnost na najvišoj svjetskoj razini", rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.

Multifunkcionalni studio prostire se na 600 četvornih metara i može se koristiti u svim smjerovima. Opremljen je 4K studijskim kamerama te LED rasvjetom najnovije generacije. Studio obogaćuje nekoliko zakrivljenih videozidova, višestruke 4K rezolucije, napravljenih LED tehnologijom visoke preciznosti u prikazu slike, zbog čega je slika na njima kristalno čista. Sredinom dominira voditeljski stol koji slijedi najnovije trendove u dizajnu, a posebnost mu je i u tome što se može okrenuti za 360 stupnjeva.

''Nova TV već je dugo vremena predvodnik u implementaciji najmodernijih tehnoloških trendova na našem području te se isto može reći i za naš novi studio informativnog programa. Studio je modernog dizajna, jasnih linija, ali je u njemu implementirana i sva najmodernija tehnologija. Imali smo odličnu podršku arhitekata, koji su uložili puno truda da studio izgleda onako kako je to bilo zamišljeno. U ovako velikim projektima jako su važni iskustvo i razumijevanje televizijskih tehnologija, što smo dobili odabirom partnera u dizajnu studija'', rekao je direktor tehnike Nove TV Srećko Husnjak.

U procesu stvaranja novog ruha informativnog programa, uz brojne kolege s Nove TV, sudjelovali su i najbolji stručnjaci iz inozemstva. Dizajn studija osmislio je austrijski arhitekt Stuart Veech, koji je projektirao i neke od najboljih svjetskih televizijskih studija.

''Uvijek tražimo nove izazove. Bilo nam je važno prilikom stvaranja novog studija ovdje na Novoj TV, koji ima tradiciju, utkati elemente modernog i transformirati prostor. Prezentacija vijesti modificira se tijekom dana. Prostor se mora prilagoditi, a to smo postigli rotirajućim stolom. Omogućuje da se prebacite iz okružja redakcije, radnog prostora, u prezentaciju vijesti uz pomoć LED videozidova. Tada prezentacija postaje animiranija, više okrenuta sadržaju'', rekao je arhitekt Stuart Veech.

U novom studiju, kao i prethodnih godina, koristit će se najbolji grafički sustavi te sustavi za proširenu stvarnost. Tako gledatelji mogu nastaviti svaku večer svjedočiti visoko kvalitetnim grafikama kojima produkcijski i informativni tim Nove TV prezentiraju vijesti na inovativan, dinamičan i zanimljiv način te, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, stvaraju dodatnu vrijednost.

''Nastojali smo balansirati bezvremenski dizajn arhitektonskog studija Veech&Veech s veoma jednostavnim grafičkim paketom koji ima jaku tipografiju i upečatljivim bojama, koje su prepoznatljiv potpis emisija'', izjavio je grafički dizajner Alan Zaruba, koji je sa studijem Oficina bio zadužen za grafički paket.

''Osim suradnje sa svjetskim stručnjacima, mislim da smo nekako pokazali da su i naši ljudi u toj ekipi. Novi grafički paket jedan je osvježeni paket koji komunicira i dalje našu snagu i poziciju lidera na tržištu. Mislim da ćemo tim jednostavnim izričajem ponovno fokus usmjeriti na ono što nam je najbitnije, a to su gledatelji'', izjavila je direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV Ivana Galić.

Posljednjih mjeseci zbog stvaranja novog studija tim Nove TV radio je na dvije adrese. U starom prostoru snimala se emisija, dok se u paralelno u novom prostoru pripremalo za novi početak.

''Bilo je iznimno zahtjevno, ali uspjeli smo sve realizirati zahvaljujući požrtvovnosti ljudi, koji su uložili značajan trud da bi se paralelno uspio realizirati kompletan informativni program sa stare lokacije, a istovremeno odrađivati sve probe koje su bile potrebne da bi se ovo dovelo u situaciju da možemo emitirati iz novog studija'', izjavio je direktor produkcijskih servisa Mario Kralj.

Cjelokupan doživljaj vijesti bit će još bogatiji, a urednicima i novinarima Nove TV priprema i izrada TV priloga, javljanja uživo s mjesta događaja, izvanredne vijesti, virtualne reportaže te videozidovi na kojima se kroz moderna grafička rješenja prezentiraju pružat će još veći užitak i izazov.

''Ovaj studio pruža cijeli niz mogućnosti za drugačiji način prezentacije sadržaja. Gledatelji će dobiti dinamičniju, atraktivniju i sadržajniju emisiju. Nismo promijenili samo prostor, mijenjamo cijeli način rada, uvodimo i brojne sadržajne novitete. No, ono što ćemo zadržati su profesionalna pravila, od kojih nikad ne odustajemo'', izjavila je direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Ustrajan i jedinstven pristup radu novinara i urednika, kao i objektivan, aktualan, pouzdan i relevantan način izvještavanja, konstanta su Dnevnika Nove TV. To su prepoznali i gledatelji, zbog čega je središnja informativna emisija najgledanija informativna emisija u zemlji od 2010. godine.

*Izvor podataka:
UMTG, pružatelj podataka AGB Nielsen,
Target: 4+
2.10.2022.: 19:00-20:16, CSHR%

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju