Novi izgled no ista misija – u domove gledatelja donositi provjerene, aktualne i točne vijesti.

 Najgledanija središnja informativna emisija Dnevnik Nove TV, 17. rođendan koji obilježava 10. listopada dočekala je u novom ruhu i novom terminu. No misija uredničkog i novinarskog tima je ista – u domove gledatelja svaki dan donositi provjerene, aktualne i točne vijesti. U svom izvještavanju tim Dnevnika Nove TV drži se principa objektivnosti i vjerodostojnosti zbog čega je i osvojio povjerenje gledatelja. Tako je i u prvom tjednu emitiranja u 19:00 Dnevnik bio najgledanija središnja informativna emisija te je od prvog konkurenta bio gledaniji za 77 posto. Dodatna vrijednost emisiji je i atraktivan način prikaza vijesti uz najnapredniju tehnologiju.

„Prije ove velike promjene imali smo jasnu viziju kako novi Dnevnik treba izgledati. Usredotočeni smo na sadržajna i tehnološka, kao i kadrovska poboljšanja u Dnevniku i svu energiju usmjeravamo prema tome da nam najgledanija dnevna informativna emisija u zemlji izgleda još bolje. To ne bi bilo moguće bez potpore svih kolega u redakciji, njihovog entuzijazma i ambicije, ali i povjerenja gledatelja. Stoga smo se samouvjereno, hrabro i odvažno upustili u izmjene Dnevnika koji sada nudi novu, široku lepezu korištenja sadržajnih i tehnoloških elemenata.'', objasnio je urednik Dnevnika Nove TV Branimir Felger.

Redakcija informativnog programa od svog početka probija nove granice izvještavanja, a sve kroz emitiranje vjerodostojnog sadržaja o svim ključnim događajima iz Hrvatske i svijeta. U njihovom uredničkom i novinarskom poslu vodi ih odgovornost prema gledateljima i konstantna znatiželja da otkriju još neistražene načine kako pravovremeno i objektivno informirati te priuštiti neviđeno televizijsko iskustvo.

''Nova TV je lider u svim segmentima – ali nama su prevagu u gledanosti i kredibilitetu uvijek donosili ljudi koji kreiraju taj program. Pakiranje je bitno i volim ja ta nova blještava „pakiranja“, ali ključan je sadržaj.'', izjavila je urednica Ivana Ivančić.

''Promjene su dobre jer unose svježinu u ono što svakodnevno radite. Pa tako i nove tehnologije doprinose još boljoj prezentaciji sadržaja – kao najvažnijeg segmenta Dnevnika. To vam je kao da na lijepo zamotani poklon još stavite mašnu. Pandemija, rat, svjetska kriza, potresi, poplave – sve smo to prošli i prolazimo, a našim gledateljima sada možemo još jasnije pokazati što se događa i kako sve to utječe na njihov život.'', rekla je urednica Željka Gulan.

Tim informativnog programa postao je sinonim za najpouzdaniji izvor informacija gledateljima čime pokazuje da je uvijek korak ispred konkurencije. Svoje priloge obogaćuju i atraktivnim grafikama za što je zaslužna nagrađivana ekipa produkcijske grafike Nove TV.

''Bit će tu proširene stvarnosti, dva velika videozida u interakciji s tom proširenom stvarnošću, touch kontrola za te grafike, znači puno novih stvari i ono što je Nova TV uvijek tražila i željela da koristimo nove tehnologije, idemo u korak s vremenom i postavljamo nove standarde.'', najavio je Ivan Vidak – Buljan, voditelj produkcijske grafike.

Dnevnik Nove TV svoj zanimljiv sadržaj dodatno je obogatio i novim rubrikama. Od 2. listopada tako svake nedjelje gledatelji mogu pratiti i ''Poziv'', kojom središnja informativna emisija Nove TV još jednom daje glas svojim gledateljima.

Projekt će iz nedjelje u nedjelju pripremati i voditi dugogodišnji reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, koji će sa svojom ekipom odgovarati na pozive kako bi se riješili infrastrukturni i komunalni problemi, a donosit će i stvarne pozive upućene hitnim službama. Subote su rezervirane za ''Razotkrivanje''. Rubriku u kojoj će Sabina Tandara Knezović, Barbara Štrbac i Hrvoje Krešić u opuštenom razgovoru pokazati manje poznatu stranu domaćih političara.

To je samo dio onoga što Dnevnik Nove TV donosi svaki dan u 19:00 sati.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju