Ekipa Nove TV istražit će kako hrvatski otoci žive tijekom godine, koji su problemi koji ih muče, ali i prednosti života na udaljenosti od kopna.

 Dnevnik Nove TV tijekom ožujka donosi posebnu rubriku u kojoj će otkriti kako van turističke sezone žive veći i manji, udaljeni i često izolirani hrvatski otoci. Kakva im je svakodnevnica, koji su problemi s kojima se susreću, ali i koje su prednosti života udaljenog od kopna, svakodnevno će kroz seriju priloga i javljanja uživo donositi reporteri Nove TV Ivana Pezo Moskaljov i Šime Vičević.

„Dnevnik Nove TV želi istražiti s kojim se problemima susreću hrvatski otoci i kako žive tijekom godine. U samo mjesec dana posjetit ćemo preko 20 poznatih i manje poznatih otoka među kojima su i Lastovo, Vis, Drvenik, Rava, Iž, Sestrunj, Rvanj, Molat, Ist, Dugi otok ili Krapanj. Na popisu će se naći i oni na koje će kamera najgledanijeg Dnevnika u zemlji stupiti po prvi put“, otkrila je Ivana Pezo Moskaljov.

Posjećivanjem hrvatskih otoka Dnevnik Nove TV nastavlja s pričama koje se bave svakodnevnim životom građana i daje im priliku da javno progovore o temama koje su im važne.

„Želimo istražiti kako se na otocima živi kada nema turista i koji su problemi onih koji na otoku stanuju cijele godine. Suočavaju se s iseljavanjem, zatvorenim školama ili lošom prometnom povezanosti, a pojedini otoci nemaju ambulantu, poštu ni trgovinu. Sve su to činjenice koje će biti zanimljive gledateljima“, rekao je Šime Vičević.

Večerašnja emisija donosi priču Ivane Pezo Moskaljov s Mljeta, osmog po veličini hrvatskog otoka.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju