Dobročinitelj iz Norveške i 300-tinjak radnika jedne tvrtke skupili su resurse kako bi obitelji pokrili kredit za kuću koji nisu mogli otplaćivati.

Gluhi roditelji s troje djece i bakom Anom više ne moraju brinuti da će zbog kredita završiti na ulici – zahvaljujući prilogu emitiranom u Provjerenom prije mjesec dana, njihova priča stigla je i do daleke Norveške gdje je 300-tinjak radnika jedne tvrtke odlučilo donirati sredstva kako bi im pomogli u otplati kredita.

Sve je pokrenuo direktor podružnice jedne Hrvatske tvrtke koji je nedjeljno popodne proveo je uz Novu TV i na priču ove obitelji.



Priča o gluhom ocu koji je dobio karcinom debelog crijeva, a uz njega i otkaz na bolovanju nije ga ostavila ravnodušnim i odmah je odlučio pomoći. Zaposlenicima te tvrtke na nekoliko lokacija prezentirao je prilog i svi su se složili kako će odvojiti dio svojih plaća kako bi obitelj Lacković Božić provela u svome domu.



Cijelu situaciju Lackovićima je prvo ispričao telefonom, a onda je odlučio sjesti na avion i doletjeti do njih kako bi ih upoznao i obznanio im je da je njihovoj agoniji došao kraj.

„Mi smo skupili resurse. Novci su na računu i mi samo čekamo od banke dopis da to zatvorimo. Vi od danas možete mirno spavati u svojoj kući, biti veseli, dočekati Božić u krugu svoje obitelji, veselit se kao svi mi ostali!“, rekao im je.



Propuštene epizode emisije 'Provjereno' pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju