„Velika mi je čast i privilegija preuzeti još jednu ulogu u najgledanijem informativnom programu u zemlji.''

S početkom prosinca 2020. godine, gledatelji Nove TV mogli su primijetiti osvježenje u Vijestima u 14 sati. Naime, u voditeljski stolac zasjelo je novo lice – ono reportera informativnog programa Nove TV, Dine Goleša.

29-godišnji Čakovčanin na Novu TV stigao je 2017. godine, nakon više godina provedenih u televizijskom novinarstvu. Izjavio je tada kako to smatra velikim iskorakom u svojoj novinarskoj karijeri, s kojim dolazi i obaveza prema gledateljima koji već godinama prepoznaju rad najboljih novinara u Hrvatskoj. Sada je uz onu reportersku, preuzeo i voditeljsku ulogu, a vijest o tome mu je, kaže, odmah izmamila osmjeh na lice.

„Velika mi je čast i privilegija preuzeti još jednu ulogu u najgledanijem informativnom programu u zemlji. Izazov je to koji sa sobom nosi veliku odgovornost jer je to prvi dnevni pregled najvažnijih vijesti dana koje potom temeljito razrađujemo i analiziramo do Vijesti u 17 sati i Dnevnika, kako bi našim gledateljima donijeli i dodatnu vrijednost“, kaže Dino. Iako se u novoj ulozi osjeća sjajno, priznaje i kako je prvog dana bilo malo treme.

„Premda sam staloženo sjeo u stolac najgledanijeg studija u zemlji, koljena su ipak malo zaklecala. Srećom, to se nije čulo i vidjelo u eteru“, kaže.

Uz vođenje Vijesti u 14 sati, Dino i dalje nastavlja s novinarskim zadacima i javljanjima s terena u Dnevniku. „U ovim izazovnim vremenima uloga medija izrazito je važna i zato sam sretan i zadovoljan što sam dio tima kojima ljudi vjeruju“, zaključio je.

Inače, Goleš je karijeru televizijskog novinara započeo 2015. godine na Televiziji Student kao novinar, urednik i voditelj različitih studentskih emisija. Uskoro prelazi na HRT gdje radi kao novinar za Dnevnik, Studio 4, Regionalni dnevnik, Hrvatsku uživo i Zagrebačku panoramu te kao voditelj i urednik emisija za HRT4 – Vijesti, Studio 4 i Govornica. Osim toga, radio je i kao videonovinar za emisiju Labirint. Timu Nove TV pridružio se 2017. godine.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju