Marvelov brbljavi antijunak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego prije

"Deadpool 2" američka je akcijska komedija iz 2018. temeljena na liku Deadpoola iz Marvel Comicsa. Riječ je o spin-offu serije filmova "X-Men" te nastavku filma "Deadpool" iz 2016. Film je režirao David Leitch prema scenariju Rhetta Reesea, Paula Wernicka i Ryana Reynoldsa. Reynolds se tako našao i u glavnoj ulozi, a uz njega u filmu glume Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, T.J. Miller, Brianna Hildebrand i Jack Kesy.

U stripovima, Domino je prikazana kao žena neprirodno bijele puti s crnim krugom oko lijevog oka. Ryan Reynolds i redatelj David Leitch bili su toliko oduševljeni Zazie Beetz, njemačko-afroameričkom glumicom, da su htjeli da unese svoj vlastiti stil u film i prilagodi izgled lika sebi. Tako Domino u filmu dobila kovrčavu kosu, a ne ravnu i njezin prepoznatljiv krug oko oka postaje bijel.  

Julian Dennison smatrao je kako se uloga Firefista posebno izdvaja jer je njegov lik punašniji. U jednom intervjuu rekao je: "Glumiti bucmastog ili debelog superheroja bilo je tako posebno jer bih išao gledati filmove sa svojim prijateljima i nikada ne bih vidio nekoga poput sebe. Uzbuđen sam što sam to napravio za drugu djecu koja izgledaju kao ja."

Ono što je također interesantno u filmu jest činjenica da Deadpool/Wade i Cable u filmu probijaju takozvani četvrti zid. Čini se da je Cable jedini koji primjećuje kada Deadpool razgovara s publikom.

Nakon što je preživio skoro pa smrtonosni goveđi napad, unakaženi radnik kafića (Wade Wilson) trudi se ostvariti svoj san da postane najzgodniji šanker u Mayberryu, dok istovremeno uči kako živjeti s gubitkom osjeta za okus. Tragajući za začinom života, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak – i to sve dok se susreće s 50 različitih prepreka. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako trebaš moraš igrati prljavo.

Film "Deadpool 2" ne propustite pogledati u subotu u večernjim satima na Novoj TV! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju