Donosimo vam zanimljivosti koje sigurno niste znali o ovom filmu

Tek nakon što su Russel Crowe, Mel Gibson i Hugh Jackman odbili ulogu, Clive Owen došao je na red. Redateljev prvi izbor bio je, u to vrijeme relativno nepoznati, Daniel Craig, ali producent Jerry Bruckheimer bio je protiv toga. Iskoristio je svoja prava i izborio se Clive Owena. Bio je uvjeren kako će Owen biti sljedeći James Bond, što bi povećalo zaradu filma.



Stellan Skarsgatd tri puta je odbio ulogu Cerdica. Redatelj, Antoine Fuqua, ipak ga je uspio nagovoriti da prihvati ulogu, samo je Skarsgardu nudio ulogu.

Glavni glumci su dva tjedna proveli u intenzivnom kampu i trenirali za film. Treninzi su uključivali jahanje, streljaštvo, mačevanje te još razne vještine potrebne za ovaj film. Keira Knightley, navodno, je skoro ubila konja dok je vježbala streljaštvo za potrebe filma. Hugh Danvy (Galahad) i Mads Mikkelsen (Tristan) deset godina nakon ovog filma opet su glumili zajedno u seriji Hannibal.

 

Filmsku avanturu koju vam donosi 'Kralj Arthur' ne propustite ovaj ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju