U ovoj emisiji 'Kuhanje je IN' saznajte kako pripremiti ukusni ljetni obrok.

Kuhar Ante Udovčić priprema morsku poslasticu - dagnje u umaku od piva.

Cijeli postupak možete pogledati u videu:



Nasjeckati ljutiku, češnjak, aromatični komorač, mrkvu i engleski celer.
Staviti maslac u wok te popržiti povrće, zatim dodati dagnje. Sastojke preliti ale pivom.
Dodati vrhnje koje ima visok postotak masnoće. Umjereno posoliti i popapriti.

Sastojci za dagnje u pivu: 

1,5 dagnji
2 ljutike
1 mrkva
2 režnja češnjaka
1 stapka engleskog celera
1/2 komorača
100 g maslaca
2 dcl vrhnja za kuhanje
0,5 l ale piva

Za prilog narezati baget, poškropiti kriške maslinovim uljem i staviti na grill tavu dok ne porumene.

 

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u 17.30. Što su sve pripremili kuhari IN magazina ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju