Film 'Veronica Mars' nastao je prema istoimenoj seriji, a na svome postojanju može zahvaliti isključivo fanovima.

Naime, kako je serija vrlo naglo završila s emitiranjem, fanovi su, kao i tvorac serije Rob Thomas, bili vrlo nezadovoljni no naći nekoga tko bi financirao produkciju bio je vrlo težak posao. Nasreću, tvorac serije Rob Thomas nije odustao ni nakon Warnerovog odbijanja njegova scenarija za film te je uz glavnu zvijezdu Kristen Bell pokrenuo naizgled ambicioznu kampanju na Kickstarteru s ciljem prikupljanja 2 milijuna dolara.

Ispostavilo se da je cilj bio skroman jer je dostignut u niti deset sati kampanje te se na kraju brojka zaustavila na gotovo 6 milijuna dolara. S trostruko većim budžetom, svim ključnim likovima iz serije spremnim za snimanje te rekordnih 91.585 producenata, Veronica Mars The Movie bio je spreman za ostvarivanje snova jedne generacije.



Radnja filma odvija se devet godina nakon kraja treće sezone serije. U filmu bivša tinejdžerska detektivka i sada najtraženija odvjetnica u New Yorku Veronica Mars (Kristen Bell) dobiva telefonski poziv od bivšeg dečka Logana Echollsa (Jason Dohring) koji je optužen za ubojstvo svoje djevojke. Veronica se vraća u gradić Neptun kako bi Loganu pomogla pronaći odvjetnika. Kada shvati da slučaj nije dobro vođen, Veronica se vrati životu za koji je mislila da je ostavila za sobom.



Obožavatelji serije bit će zadovoljni, ali i oni koji gledaju bez prethodnog gledanja serije. Kako film nije namijenjen samo obožavateljima serije, na početku filma postoji kratak uvod koji pojašnjava tko je Veronica Mars tako da se oni koji Veronicu tek upoznaju neće osjećati izgubljeno. Film odlično stoji sam za sebe i natjerat će mnoge da gledaju seriju i zaljube se u tu odvažnu detektivku kao da je 2004. godina.

Film 'Veronica Mars' ne propustite pogledati u nedjelju u popodnevnom terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju