Na Silvestrovo, Mirko 'Cro Cop' Filipović borit će se protiv Japanca Tsuyoshija Kosake u Saitama Areni

Mirko Filipović vraća se borbama točnu godinu dana nakon osvajanja Rizin World Grand Prixa u mitskoj Saitama Super Areni. Na Staru godinu Cro Cop na istom mjestu u ring ulazi protiv japanske legende Tsuyoshija Kosake u specijalnom meču Grand Prix programa bantam kategorije.

Cijeli borilački spektakl iz Japana uživo će se prenositi 31. prosinca na GOL.hr-u s početkom u 11:30, uz komentatore Vladu Bobana i Zelga Galešića. Snimka borbe prikazat će se istog dana u 20:45, u novogodišnjem programu Nove TV.

Mirkov protivnik, 47-godišnji Tsuyoshi Kosaka bio je sudionik prošlogodišnjeg Rizinova WGP-a, ali je u četvrtfinalu izgubio od estonskog gorostasa Baruta. Upravo je njega za finale pobijedio Cro Cop koji je kasnije otišao do kraja.

Kosaka se prije dvije godine vratio borbama nakon skoro desetogodišnje stanke, ali je odradio tek dva meča. Još je davne 2006. otišao u mirovinu nakon poraza u Prideu od Marka Hunta, a kao najveći uspjeh u biografiji zauvijek će mu stajati kontroverzna pobjeda protiv Fjodora Emelijanenka 2000. godine kada je liječnik neopravdano prekinuo borbu.

„On je jedan od njihovih najvećih boraca ikada. Pobijedio je Fjodora u njegovim najboljim danima no to je bila posjekotina, tehnički nokaut. Sjećam se legendarnog njegovog meča sa Huntom. Hunt ga je uspio svladati tek u drugoj rundi. Vratio se prije dvije godine u meču s Jamesom Thompsonom i nokautirao ga. Podcijenit ga neću sigurno, ali da sam veliki favorit - jesam. Kamp je odličan, nema ozljeda to je to", rekao je Mirko u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, Mirko Filipović se odlučio vratiti borbama na poziv Rizin organizacije, a osim ovog dogovorio je još dva meča tijekom sljedeće godine. Svoj definitivni oproštaj Cro Cop će odraditi za godinu dana protiv pobjednika novog Rizinova turnira koji je na rasporedu 2018. godine.



 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju