Crveni nosovi pozivaju vas da upoznate svoje vlastite osmijehe, prisjetite se smiješnih situacija i drage ljude podsjetite na snagu radosti

Udruga Crveni nosovi uveseljava djecu u mnogobrojnim dječjim bolnicama, ali i starije i nemoćne u domovima za iste. Nova TV kao društveno odgovorna kompanija prepoznaje i podržava udruge koje donose boljitak cjelokupnom društvu. Tako uz zakladu Ana Rukavina, udruge Hrabri telefon i Europa Donna, Nova TV je i medijski pokrovitelj udruge Crveni nosovi.

Klaun je u službi radosti. On uspijeva ni od čega napraviti nešto lijepo. Klaun može strah preobraziti u sreću, a suze obrisati smijehom. Najviše od svega, klaun se zna iskreno smijati. Sebi, drugima, drugima u sebi i sebi u drugima. Doktorica Pistacija Točkić i primarijus Dibidus, klaunovidoktori iz udruge Crveni nosovi žele osvijestiti javnost o dobrobitima iskrenog smijanja i ukazati na moć humora u svakodnevnim situacijama. "Kad se ustanem, prvo se pogledam u ogledalo i onda se nasmijem svojoj raščupanoj kosi. Kad operem zube, iskesim se i nasmijem se bijelim brkovima od paste za zube, a onda se obučem, navučem raznobojne čarape, namjestim svoj crveni nos i ne prestajem se smijati dok se navečer ponovno ne susretnem s ogledalom. Uvijek i svugdje postoji razlog za osmijeh, samo ga treba željeti pronaći", objašnjava klaunesa Pistacija.

Složan je i kolega klaun Dibidus, koji dan bez smijeha smatra propalim danom. "Nije ni meni svaki dan cirkus, pa i klaunovi su ljudi, dogodi ti se život i protrese te, ali ja se i tome volim nasmijati. Smijanje opušta, stvara dobar osjećaj u trbuhu, a i ljepši sam si kad se smijem", nadodaje klaun Dibidus.

Pistacija i Dibidus najbolje znaju da je osmijeh ponekad luksuz, kada život odluči stati na put. Klaunovidoktori mjesečno posjete 1800 bolesne djece, a ni najteže situacije nisu ih spriječile u misiji donošenja radosti bolesnima, starijima i djeci s teškoćama. "Smijeh nam može olakšati, ali i produljiti život. Važno je osvijestiti svoje osmijehe, prepoznati situaciju, pronaći idealan osmijeh i u potpunosti mu se prepustiti", objašnjava klaunesa Pistacija. Klaunovi su majstori od smijeha i slažu se kako je ovih pet osmijeha obrisalo mnogo suza, usrećilo mnoga srca i umanjilo brojne neugodnosti.

RADOSTANAC

 

NEUGODNJARAC

 

BLENTARAC

 

LAŽNJARAC

 

GRUPNJARAC

 

Crveni nosovi pozivaju vas da upoznate svoje vlastite osmijehe, prisjetite se smiješnih situacija i drage ljude podsjetite na snagu radosti. Uključite se u kampanju Čovječe, nasmij se, drage ljude razveselite radosnim karticama i donesite radost djeci u bolnicu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju