Novo voditeljsko lice Petra Gajšak posjetit će Rijeku

Ove nedjelje emisija "Coolturist" vraća se na Novu TV s novim uzbudljivim avanturama! S novim nastavcima, novo voditeljsko lice Petra Gajšak posjetit će Rijeku, grad koji je 2020. godine ponosno nosio titulu Europske prijestolnice kulture. Kultura je na ponos svih Riječana već odavno utkana u identitet grada, a svakim novim projektom to i potvrđuje. Osim raznolikih atrakcija koje ovaj grad nudi, poput Karnevala i festivala sporta i rekreacije Homo si teć, tamo se mogu pronaći i mirniji sadržaji.

Ekipa Coolturista posjetila je Art kvart, bivši industrijski kompleks koji je kulturu smjestio u samo srce grada. U njemu se nalaze Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Palača šećera, Gradska Knjižnica i Dječja kuća. Upravo otvorenjem Dječje kuće, Rijeka je postala prvi grad u Hrvatskoj koji je izgradio kuću u cijelosti namijenjenu - djeci.

Zaljubljenici u morske avanture u ovotjednom izdanju emisije saznat će sve o motornim jedrenjacima i jahtama koje omogućuju atraktivna krstarenja. Osim što isplovljavanjem iz luke mogu vidjeti najljepšu razglednicu Rijeke, gledatelji će imati priliku uživati u razgledavanju prekrasnih hrvatskih otoka.

 

Gledatelji će se upoznati i s jednim od projekata koji je Rijeci udahnuo novi život - Riječke gastronomske luke. Pokrenut je 2022. godine s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata, izgradnje gastronomskog brenda grada Rijeke kao lučkog grada, podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata te educiranja ugostitelja o novim trendovima. Promocija gastronomske ponude bit će u fokusu i u nadolazećem periodu, s obzirom na to da Kvarner 2026. postaje Europska prijestolnica gastronomije.

Jedan od restorana koji je dobio priznanje u dvije kategorije Riječkih gastronomskih luka je Konoba Fiume, u kojoj je ekipa Coolturista isprobala tradicionalni recept - Škampe na buzaru sa šurlicama. Konoba se nalazi na samoj riječkoj tržnici, uređena je u primorskom stilu i prekrasno dekorirana starim predmetima i ribarskim vršama.

Nevjerojatnu avanturu kroz Rijeku, koja će vas inspirirati za nova putovanja i istraživanja, ne propustite ove nedjelje na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju