Pula, Sveti Petar u Šumi, crkva sv. Petra i Pavla, sajam kobasica...

Ove nedjelje, nova epizoda Coolturista vodi na očaravajuće putovanje kroz predivnu Istru, mjesto koje odiše bogatom poviješću, kulturom i prirodnim ljepotama.

Uzbudljiva avantura započet će u Puli, povijesnom gradu poznatom po svojoj impozantnoj Areni i živopisnoj atmosferi. Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre, Darko Komšo, rasvijetlit će neke od mitova o nastanku ove Arene, jednog od najočuvanijih rimskih amfiteatara na svijetu te podijeliti dojmove poznatih svjetskih zvijezda nakon njihovih posjeta. Osim toga, gledatelji će saznati više o poznatim gladijatorskim borbama koje su se ovdje odvijale.

Nakon Pule, na redu je istraživanje čari Svetog Petra u Šumi, malog mjesta koje skriva velike tajne i iznenađenja. Ekipa Coolturista posjetit će Pavlinski samostan, povijesno zdanje koje svjedoči o stoljetnoj duhovnoj tradiciji. Obići će crkvu sv. Petra i Pavla, svirati orgulje i popeti se na vrh zvonika s kojeg se, kada je vedro, vidi pogled na more i Alpe. Sve o bogatoj arhitekturi i ambijentu ovog fascinantnog mjesta ispričat će prior samostana, Mate Kolak.

Također, gledatelji će saznati sve o godišnjem sajmu kobasica koji se održava u ovoj općini, mjestu na kojem su tradicija i gastronomija u savršenom skladu. Mještani će reći da je upravo ovdje moguće probati najbolje od domaće kuhinje i otkriti okuse koji oduševljavaju. Je li to zaista tako, otkrit će načelnik općine, Mario Bratulić.

U gastro minutama emisije chefica Svjetlana Celija otkrit će tajne autentične istarske kuhinje i pripremiti jedno tradicionalno istarsko jelo.

I ove nedjelje ne propustite otkriti ljepote ovog čarobnog dijela Hrvatske u novoj epizodi Coolturista!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju