Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Ovaj vikend Riana i Coolturist vode vas na kraj svijeta u čarobnu Patagonju. Najjužniji grad na svijetu Ushuaia, biser Argentine turistički poznat kao kraj svijeta, oduševio je autoricu. Provjerite koliko je i zašto taj dio svijeta još uvijek dosta neotkriven, koliko je posebna vožnja Beagle kanalom uz kitove, bogat i netaknut životinjski svijet te koliko se osjeća blizina Antarktike i činjenica da ste na samom kraju svijeta. Coolturist donosi i priču o tome zašto se baš Hrvatska zastava vijori na samom kraju svijeta uz onu Argentine i Ognjene zemlje u kojoj se Ushuaia nalazi.



Naravno vodimo vas i kroz šetnju po prekrasnom nacionalnom parku Ognjena zemlja, mjesto koje na najljepši način prikazuje moć surove prirode i snažnih vjetrova koji vladaju ovim područjem i otkrivamo zašto se zemlja leda i ledenih vjetrova zove baš suprotno, Ognjena zemlja.



Kao jedna od najljepših stvari na svijetu, ali i u ovotjednoj epizodi, je posjet nevjerojatnom glečeru Perito Moreno, smještenom na argentinskoj strani Patagonije. Provjerite je li to uistinu jedno od najljepših dijelova svijeta, što je epitet koji često krasi Patagoniju, te po čemu je ovo najposebniji ledenjak na svijetu.

Za kraj epizode priremamo ribu na način kako se jede u Patagoniji, ali i steak bez kojeg Argentinci ne mogu. Provjerite je li njegova priprema drugačija na kraju svijeta od one iz Buneos Airesa. Posebna poslastica za kraj su i turistička mjesta Carilo i Pinamar, rezervirana za same Argentince, a turistima još poprilično neotkrivena. Ovaj vikend pridružite se Cooltutistu do kraja svijeta!

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju