Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

U Mokricama nedaleko od Oroslavja nedavno je otvoren prvi hrvatski Park znanosti, ambiciozni projekt građevinara Luke Vevereca, koji je ostvario svoj dugogodišnji san, a usput i obogatio turističku ponudu ovoga kraja!

Glazbena ograda, zvučna zrcala te spirala adaptacije samo su neki od eksponata koji u djeci potiču maštu i bude interes za znanošću, a u Oroslavlje dovode i neke neočekivane goste.

Svojom poslovnom vizijom Luka se savršeno uklapa u priču o boljoj Hrvatskoj - projekt je pokrenuo sam, danas zapošljava pet ljudi a broj će se, kaže, uskoro povećati.

Godine 1924. licitarsko srce dobilo je i istoimeni balet skladatelja Krešimira Baranovića, a danas je jedno od najprepoznatljivijih proizvoda ne samo Zagorja, već i čitave Hrvatske.

UNESCO je zaštitio još jednu djelatnost ovoga kraja, a to su tradicijske drvene igračke – šarene, dugotrajne i napravljene baš kao nekad.

Predivne divlje orhideje kao mamac za odlazak u prirodu – tako je ekipa okupljena oko ovog zanimljivog turističkog projekta zamislila priču o Radoboju, Zagorju i cvijeću!

Osim staze, divlje orhideje ovdje imaju i svoje dane - svake godine u svibnju organiziraju se predavanja i radionice, a sve na temu važnosti suživota čovjeka i prirode.

Osim po vrhunskom zdravstvenom turizmu, Krapinske toplice odnedavno se mogu pohvaliti i heli centrom, koji godišnje može primiti i obučiti čak 1500 pilota, ali i sve ostale posjetitelje željne ove sasvim posebne akcije!

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju