Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Svake godine u listopadu Lovran postaje središte ljubitelja i poznavatelja maruna, odnosno, pitomih kestena. Marunada je najpoznatiji festival maruna u Hrvatskoj, a turistima diljem svijeta preporučuje ga i ugledni britanski Guardian. Ova manifestacija danas spada u prave turističke gastro atrakcije.



Osim prirodnih ljepota i svježeg zraka, Park prirode Učka skriva i jedno bajkovito mjesto s dugom tradicijom i brojnim turističkim adutima! Lovranska Draga se nalazi na strmom planinskom grebenu i pruža pogled na Učku i čitavi Kvarnerski zaljev. Bajkoviti pogled ipak je samo jedan od aduta koje skriva ovo mjesto posvećeno poljoprivredi, ali i turizmu. Kuhari posjetiteljima ovdje spremaju delicije, ali i pričaju priče. Posebno su zanimljiva jela od lovranske črešnje, sorte koju zovu – kraljicom trešanja.



Krajem 19. stoljeća, u vrijeme otvaranja prvih hotela na ovim prostorima, počinje se uređivati slavni Lungomare. Danas je dug 12 kilometara, obuhvaća mjesta Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran, te bez imalo sumnje spada u najljepša šetališta na svijetu! Samo dva kilometra od Lovrana nalazi se Medveja, nekad ribarsko mjesto koje danas slovi za pravu turističku meku. Sportski sadržaji i aqua park samo su dio bogate adrenalinske ponude, a kad tome dodate čarobnu prirodu, imate - odmor iz snova.



Ako Lovran ukucate u neku od poznatih turističkih tražilica, velika je vjerojatnost da ćete završiti u Peperoncinu. Lokacija je to poznata po izvornim hrvatskim proizvodima, a zovu je i - rajem za hedoniste! Ovdje žive autohtoni hrvatski proizvodi, ali i čitava znanost koja se krije iza njihove proizvodnje, i to sve zahvaljujući Ediju Jakupoviću, koji je otvaranjem svog malog kutka ostvario davni san.




Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju