Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Gotovo je dvadeset epizoda CoolTurista trebalo proći da se u čitavom šarenilu pronađe - spomenik turistu! Godine 2006., povodom obilježavanja sto godina turizma u gradu, postavljen je kip čija je priča idealna za početak turneje Makarskom!

Predivna makarska plaža Nugal odnedavno je poznata i po posebnoj klijenteli. Naime, iako za golotinju u Makarskoj možete dobiti kaznu od dvije tisuće kuna, na Nugalu ta pravila ne vrijede, jer su neki dijelovi plaže od ove godine dostupni i nudistima!



Bez obzira kojim putem išli, ne zaboravite ponijeti hranu i vodu, jer prava divljina poput ove ne uključuje trgovine i struju za punjače. Čovjek je ovdje potpuno u raljama prirode, i to na najljepši mogući način!

Stari kineski običaj kojim se ljubav želi učiniti vječnom stigao je i u Makarsku, te ubrzo postao prava turistička atrakcija! Ljubavni lokoti samo su djelić šarma poluotoka Sveti Petar, s kojeg se pruža predivan pogled na Makarsku, Biokovo i otoke.



Mali poluotok na ulazu u gradsku luku pravi je melem za dušu i mjesto odmora, tišine i prirode u svom najljepšem izdanju. Nekad groblje, danas - mjesto sjećanja na najveće i najstrastvenije ljubavi, i to zahvaljujući lokotima koji su u Makarsku stigli prije nego što su postali svjetski trend, i to zahvaljujući poduzetniku Ivanu Rosu, koji je ideju dobio u Kini.

Ipak, prava vrijednost ove lokacije leži u velikom povijesnom značaju. Uz svjetionik iz 1884., ovdje je, naime, pronađena kasnoantička utvrda rimskog naselja ispod čijih se temelja nalaze još stariji nalazi. Sva ta istraživanja uskoro će uroditi velikim arheološkim parkom, mjestom na koji će ljubitelji povijesti uz ekskluzivne nalaze moći uživati u posebnoj energiji poluotoka Sv. Petar!

Makarska je oduvijek bila poznata kao grad dobre glazbe, a da bi to znali i turisti, i to posebno oni inozemni, kao i svaki grad na jugu naveliko organiziraju glazbene festivale. Jedan od njih zove se Jazz festival Makarska, a osim što je mamac za goste i melem za uši, u ovaj grad dovodi najveća glazbena imena!

Jedna ideja, puno upornosti i malo sreće doveli su ovu ekipu do ostvarenja sna – u Makarsku su doveli jazz i organizirali samo jedan u nizu festivala kojima se ovaj grad može pohvaliti.



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju