Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Prije petnaestak godina u Opatiji se rodila jedna prava holivudska ideja koja je, posve očekivano, ubrzo prerasla i u turističku atrakciju. Riječ je o Hrvatskoj ulici slavnih - mjestu koje slavi osobe koje su svojim sportskim, znanstvenim, kulturnim ili umjetničkim radom doprinijele promociji Lijepe naše u svijetu! Blanka Vlašić, Mate Parlov i Vesna Parun samo su neke od zvijezda ove sasvim posebne ulice, koja domaćima znači podsjetnik na hrvatske velikane, a turistima donosi pravi vodič kroz povijest i sadašnjost Lijepe naše.



Ako se nađete u Opatiji, jedna od adresa svakako bi vam trebala biti i bajkovita Vila Angiolina, nekadašnji ljetnikovac riječkog patricija. A koliko je bitna za povijest ovoga grada, svjedoči i podatak da se godina njezine izgradnje smatra i službenim početkom opatijskog turizma!



U vrijeme nastanka ovog velebnog zdanja Opatija je imala tek 120 kuća, a stanovnici su se bavili ribarstvom i pomorstvom. Njezina je izgradnja prije 150 godina označila početak jednog novog poglavlja, a više o svemu saznaje ekipa Coolturista!



Devet od deset ljudi voli čokoladu, a onaj deseti - nije bio iskren! S ovom starom izrekom slažu se i u Opatiji, pa su turistima ponudili jedinstveni čokoladni doživljaj, i to u tvornici čokolade hotela Continental. Obožavatelji čokolade koji su slabog srca možda bi trebali izbjegavati ovo mjesto na kojem najslađe stvari na svijetu ima doslovno na izvoz, i to u nekoliko oblika.



Jedanaestu godinu zaredom, u Opatiji je održan Bečki bal - vrhunac suradnje između ova dva ugledna europska grada. Večer valcera i haljina u legendarnoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner upotpunjena je višemetarskom zaher tortom i drugim detaljima koji dašak bečkog glamura donose na Kvarner! Bečki bal tako uspješno upotpunjuje ionako bogatu turističku ponudu Opatije, a nekim je čak iz temelja promijenio život.




Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju