Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Nakon egzotičnih svjetskih destinacija Coolturist vas ovaj vikend vodi na potpuno egzotičnu destinaciju u Hrvatskoj, otkrijte s nama Europsku Amazonu, potpuno zasluženi naziv prekrasnog parka Kopački Rit. Najveće močvarno područje naših prostora probudit će u svakome duh istraživača i miris diviljne koja bez riječi ostavlja sve zaljubljenike u prirodne ljepote. Prošečite s nama poučnim stazama parka i uživajte u kadrovima vožnje po pravoj Džungli na baranjski način.

Osim oduševljenja Kopačkim Ritom, bez teksta nas je ostavilo ranojutarnje istrčavanje konja na Ergeli Đakovo, provjerite zašto je ovo jedan od najspektakularnijih prizora koje su naše kamere ulovile i izlet koji si želite barem jednom u životu priuštiti. Konji i prekrasna priroda savršeni su odmor za dušu pravi doživljaj Slavonije i njezine bogate povijesti.

Osim predivnih životinja i egzotične prirode upoznajemo vas s romantičnim šetnicama i zalascima sunca u Osijeku, hodamo kroz povijest Baranje u Ulici zaboravljenih vremena, posjetili smo i najpoznatiju pješčanu plažu na tom dijelu Hrvatske te prošetali ulicom surduka.

 

Naravno, da smo iskusili i sve čari bogte gastro tradicije Slavonije i Baranje pa vam donosimo i male trikove velikih majstora u pripremanju najpoznatijih jela Branje, kao i degustacije vina u poznatim vinarijama istoka Hrvatske.

Nove uzbudljive turističke priče emisije "CoolTurist" pratite nedjeljom na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju