Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Druge subote u kolovozu sve su oči uprte baš u dolinu Neretve, i to zahvaljujući grupi entuzijasta koji su od utrke lađa, tradicijskih plovila ovoga kraja, napravili jednu posve novu tradiciju! Lako je zavoljeti entuzijazam, pa je i ova lađarska priča postala posve zarazna – i za sudionike čiji broj nezaustavljivo raste, ali i za turiste, koji su u dolini dobili još jedan izlet za pamćenje.



Vožnja uskim kanalima i rukavcima Neretve u tradicionalnoj neretvanskoj lađi nazvana je Neretva foto safari i nesumnjivo spada u najljepše pothvate za bilo kojeg turista! Ovdje doista imate što za vidjeti - izlet lađom uključuje male tajne nadaleko poznatih delicija i jedinstveni pogled na prirodu od koje zastaje dah.



Kad spojite paraglajding i windsurfing dobijete kite surfing, a kad ga smjestite na ušće Neretve, imate pravi raj za avanturiste i još jedan turistički potencijal ovoga kraja. Zbog svog jedinstvenog zemljopisnog položaja, ušće Neretve prava je oaza za kite surfere. Ovaj relativno novi ekstremni sport na vodi u posljednjih nekoliko godina privlači sve više profesionalaca ali i početnika, a Coolturist vam zašto.



Tri kilometra od Metkovića, u naselju Vid, čeka nas još jedna nezaobilazna destinacija za ljubitelje povijesti. Na nekadašnjem antičkom forumu rimskog grada Narone danas se nalazi Arheološki muzej Narona, s eksponatima čak iz trećeg stoljeća prije Krista. Osim vrijednoj kolekciji, muzej je dom i brojnim kulturnim zbivanjima, poput promocija knjiga i Rimske noći, koja baš usred turističke sezone gostima predstavlja život antičke Narone.



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju