Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Čudesan grad, kako ga zovu stanovnici Rija, poznat i pod imenom Carioce, dom je ovotjedne epizode Coolturista. Ne propustite pogledati što ovaj najpoznatiji brazilski grad čini toliko popularnim među svjetskim putnicima te zašto je često prvo što svima padne na pamet kad pomisle na Brazil.



Vodimo vas kroz najpoznatije lokacije u gradu, plaže Copacabana i Ipanema, Selaron stepenice i brdo Šećerna glava na koje se stiže s žičarom koja ima jedan od najljepših pogleda na svijetu. Naravno, ekipa Coolturista ide i na najpoznatiju lokaciju, brdo na kojem je grandiozno velika skulptura Krista koja je i jedno od svjetskih čuda. Uz to zajedno s ekipom Coolturista prošetajte “zloglasnim” favelama i starim dijelom grada te upoznajte druge nešto manje poznate lokacije ovog čarobnog grada.



Budući da je Rio planetarno poznat i po noćnim provodima i zabavama, nismo ni taj dio propustili. Provjerite gdje i kad se u Riju najbolje provodi, a da nije karneval ili zabava na plaži.

U goste nam je stigao Diego iz Brazila koji je pripremao jelo tipično baš za grad Rio de Janeiro, ali i njihovu poznatu brzu hranu s ulice koja se jede u cijelom Brazilu. Za kraj će vam pokazati i kako se radi brazilska limunada.

Ovaj vikend ne propustite turističku videorazglednicu iz grada karnevala, sambe, dugih pješčanih plaža i uvijek raspoloženih Carioca.

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite nedjeljom na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju