Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Ne propustite novu epizodu Coolturista ovaj vikend uz Rianu i Coolturist koji putuju u nevjerojatan Čile. Zemlju koja na karti svijeta izgleda kao duga tanka crta, a upravo zbog tog specifičnog položaja je jedna od zemalja s najviše ekstrema unutar jedne države. Od najsuše pustinje Atacame na vrhu zemlje do glečera, vječnog snijega i leda na jugu.



Ove subote uz Rianu i Coolturist upoznajte nacionalni park Torres del Paine, na čileanskoj strani nevjerojatne Patagonije. Park kojeg su brojni putnički časopisi proglasili najljepšim i najposebnijim mjestom na svijetu. Otkrijte pravi raj za sve zaljubljenike u planine i planinarenje. Provjerite zašto Puerto Natales, kao grad iz kojeg se najčešće kreće u park ne prati oduševljenje s Torres del Piane te koja je najpopularnija točka iznimno velikog nacionalnog parka za kojeg bi vam trebalo i tjedan dana za potpuno istraživanje.



Osim toga upoznajte i Čileansku prijestolnicu, veliki Santiago, grad smješten podno Andi koji najbolje predstavlja Čileance i njihove navike, a kroz zgrade, trgove i parkove prikazuje Čileansku povijest od doba kolonizacije do danas. Provjerite što se ne propušta u gradu, ako odlučite krenuti u tom smjeru.

Priču o Čileancima i zanimljivim delicijama donosi Javi, koja je svoju adresu u Čileu zbog ljubavi zamijenila s Hrvatskom, upoznajte čileansku hranu koju je pripremala. Naučite raditi jako jednostavan i najpoznatiji čileanski brzi zalogaj Completos Italiano te tradicionalno čileansko jelo Pastel de Choclo, koje je za njih jelo za posebne prigode. Objasnila je i zašto su Čileanci potpuno drugačiji narod od ostatke Latinske Amerike.

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju