Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Novi dvori u Zaprešiću idealna su lokacija za odmor, druženje, ali i povijesnu lekciju. Ban Josip Jelačić ovo je zdanje od Erdodyjevih kupio 1851., te ga u potpunosti preuredio - uredio podrum, perivoj i pročelje! Nije samo hrana u Zaprešiću dostojna plemića - i njihove sportske aktivnosti uglavnom su zabava za one nešto dubljeg džepa. Poznati hrvatski golfer Dražen Slamar uveo je ekipu Coolturista u čarobni svijet zelenih livada, palica i loptica.



Zaprešić i okolica naveliko njeguju narodne običaje i čuvaju etnološko blago, a svoj doprinos daje i udruga Plemićka mladež. Raskošnim balskim haljinama, časničkim uniformama i plesovima podsjećaju nas na povijest i Jelačićeve dane.



Prije više od dvadeset godina u Zaprešiću je osnovan Konjički klub Trajbar Team, a zbog raskošnog zelenila, osim aktivnih članova natjecatelja ovdje obožavaju boraviti i ljubitelji prirode. Što sve turistima nudi ova oaza mira, otkrila je trenerica Lara Cigić.



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju