Kroz dvanaest uzbudljivih epizoda otkrit će ljepotu i raznolikost zemlje

Uzbudljive destinacije, neistraženi kutci zemlje i bogata kulturna baština ponovno će oživjeti male ekrane jer omiljena putopisna emisija "Coolturist" vraća se s novim epizodama. Osim prekrasnih pejzaža gledatelje će kroz avanture voditi novo voditeljsko lice - Petra Gajšak. Svojom energijom, entuzijazmom i strašću za putovanjima, Petra će zasigurno osvojiti srca gledatelja i odvesti ih na nevjerojatno putovanje iz udobnosti vlastitog doma. Njezin pristup putovanjima nije samo turistički, već potiče gledatelje da urone u ljepote i različitost sredina i načina života.

Petra je novinarka i voditeljica s godinama iskustva u medijima. Vodila je sportske, glazbene i kulinarske emisije te podcaste, a sada će se okušati i novoj ulozi, za koju kaže: ''Kroz novinarski posao sam naučila puno i te godine iza kamera su mi definitivno pomogle da sam danas ispred njih opuštena i svoja. I moram priznati da me jako veseli što ću svake nedjelje gledatelje voditi kroz možda još neotkrivene dijelove Lijepe Naše.''

Nove epizode, koji gledatelji imaju priliku pratiti od nedjelje 26. svibnja na Novoj TV, donose sveobuhvatno i živopisno putovanje kroz Hrvatsku. Kroz dvanaest uzbudljivih epizoda otkrit će ljepotu i raznolikost zemlje, a svaka epizoda pruža autentičan i inspirativan pogled na gradove iz svih krajeva Hrvatske, od obale do unutrašnjosti, potičući želju za istraživanjem i avanturom. Detaljni prikazi povijesnih znamenitosti i muzeja pružit će gledateljima dublje razumijevanje kulturnog nasljeđa svakog grada.

''Radujem se što ćemo gledatelje provesti kroz lokalne restorane, tradicionalne festivale i neotkrivene kutke koje samo mještani poznaju. Emisija će također prikazati razne aktivnosti na otvorenom, od planinarenja i biciklizma do vodenih sportova, nudeći inspiraciju za sve one koji žele aktivno istražiti Hrvatsku. Dio svake emisije bit će i gastro priče koje će gledateljima otkriti autentične recepte i specijalitete specifične za svaki grad.'' dodaje Petra.

Već prva epizoda gledatelje vodi u Rijeku. Kultura je na ponos svih Riječana već odavno utkana u identitet grada, a svakim novim projektom to potvrđuje. Osim raznolikih atrakcija koje ovaj grad nudi, poput Karnevala i Festivala sporta i rekreacije Homo si teć, mogu se pronaći i mirniji sadržaji. Ekipa Coolturista posjetila je Art kvart, bivši industrijski kompleks koji je kulturu smjestio u samo srce grada. U njemu se nalaze Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Palača šećera, Gradska Knjižnica i Dječja kuća. Upravo otvorenjem Dječje kuće Rijeka je postala prvi grad u Hrvatskoj koji je izgradio kuću u cijelosti namijenjenu – djeci.

Nevjerojatnu avanturu kroz Rijeku, kao i kroz brojne dijelove Lijepe Naše, ne propustite u novim nastavcima omiljene putopisne emisije ''Coolturist'' od nedjelje 26. svibnja na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju