Ne propustite u ovotjednoj emisiji!

Ovaj vikend Colturist vas vodi na jednu od najpoznatijih turističkih atrakcija na svijetu i svakako najposjećeniju lokaciju šarenog Perua, jedno od novo proglašenih svjetskih čuda, slavni Machu Picchu. No, to čak i nije jedino jako mistično mjesto u epizodi, osim u drevni grad Inka vodimo vas i na jezero Titikaka, kod Uros Indijanaca, koji dan danas žive na plutajućim otocima koje grade od trske iz jezera, kao prije nekoliko tisuća godina kad se prvi put pojavljuju na najvišem plovnom jezeru na svijetu, Titikaki.

Otkrijte zašto je za Rianu to bilo vjerojatno najposebnije mjesto koje je ikad imala priliku vidjeti, mjesto na kojem vrijeme stoji, ali zbog brodova u obliku mitskih bića djeluje i kao da ste u nekoj slikovnici. Zato ovaj vikend ne propustite upoznati Uros Indijance u našem društvu, njihov težak način života, ali i otkrijte kako se točno izgovara Machu Picchu i zašto je toliko mističan i neshvatljiv brojnim arheolozima i znanstvenicima diljem svijeta.

Naravno imamo i gošću iz Perua, koja je prirpemala dva tradicionlana jela, od kojih je jedno recept koji datira u 16 stoljeće u Peru, a pripremalo ga se najviše za poslugu i sluge, dok je danas najpopularnije jelo za peruanske zabave.

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju