Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Coolturist božićnu turneju počinje u Rijeci, koja i za vrijeme blagdana voli biti prepoznatljiva i drukčija od ostalih. To im je ove godine, među ostalim, uspjelo zahvaljujući bajkovitoj trsatskoj gradini, ali i drugim adutima koji su uz nadaleko poznatu riječku energiju od njihova blagdanskog sajma učinila mjesto koje naprosto morate posjetiti! Za jednu od najljepših i najpopularnijih lokacija ovogodišnjeg riječkog adventa morat ćete malo protegnuti noge, ali trud se svakako isplati - Advent na Gradini prava je turistička atrakcija!

Poreč je grad koji za sebe voli reći kako je pokrenuo lavinu uspješnih istarskih advenata. Njihov najveći ovogodišnji adut svakako je klizalište, ali pronašli smo mi i poneki gastro doseg, primjerice, kobasice od magarca! U samom srcu Poreča prosinac je rezerviran za pravu blagdansku čaroliju, i to na mjestu u kojem je do prije nekoliko godina u ovim zimskim mjesecima vladala prava pustoš. A ono što se najviše traži svakako je novo, besplatno klizalište. Za zabavne minute na ledu nije problem ni čekati u redu!

Rijeka je drukčija od ostalih, Poreč je bio prvi, a idući grad i domaćin još jednog adventa pravi je - rekorder! Najveće božićno drvce te plejada jakih glazbenih imena aduti su božićne zabave u Karlovcu. Prošlogodišnji uspjeh karlovačkog Adventa dodatno je potpirio blagdansku inspiraciju. Zato je novo izdanje bogatije za brojne lokacije i prave božićne kutke, među suvenirima koje možete ponijeti doma našla se čak i autohtona - karlovačka magla! Ipak, na adventu sugrađanima i gostima ne žele prodavati samo maglu, pa je glazbeni program jači nego ikad, a tu je i jedan rekord - najviše (prirodno zasađeno!) božićno drvce u Hrvatskoj, visoko čak 27 metara!



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju