Više o njihovim jelima, nagradama i tradiciji otkrijte u novoj epizodi

Nova epizoda Coolturista vodi gledatelje na putovanje prepuno bogate tradicije, povijesti i gastronomije predivnog slavonskog kraja - Općine Bošnjaci.

Istraživanje Općine ekipa Coolturista započela je u Slavonskoj kući, mjestu koje prikazuje nekadašnji način života u Slavoniji. Saznali su kako su ljudi živjeli i što danas rade kako bi očuvali tradiciju kroz nove generacije. Nešto više o razvoju ove zajednice rekao je načelnik općine, Andrija Juzbašić, koji je otkrio što sve općina nudi posjetiteljima i na koji način se trude očuvati svoju bogatu kulturnu i prirodnu baštinu.

Istražili su što se sve može pronaći u Šumarskom muzeju, najvećem takvom u Hrvatskoj, koji je pravo mjesto za sve ljubitelje šumarstva. Coolturist ekipa upoznala se i s radom udruge Bošnjački šlingeraji, koja se bavi šlinganjem, vezenjem i izradom tradicijskih ručnih radova. Riječ je o umijeću vještina koje se prenose s koljena na koljeno.

No, emisija bez gastronomije kao da nije potpuna pa gledatelje očekuje i obilazak OPG-a Perakić, gdje je ekipa Coolturista uživala u kušanju vrhunskih suhomesnatih proizvoda i saznala više o proizvodnji i tradiciji ovih delicija koje su nezaobilazni dio slavonske kuhinje. Na OPG-u Šarčević kušali su raznovrsne rakije i likere, doživjeli autentični okus Slavonije kroz ove tradicionalne proizvode, ali i saznali više o procesu proizvodnje ovih omiljenih slavonskih pića.

Na samom kraju na rasporedu će se naći i restoran Aquarius, obiteljski tradicijski restoran koji nudi autentične slavonske specijalitete. Nešto više o njihovim jelima, nagradama i tradiciji koja stoji iza ovog, mnogima omiljenog mjesta, gledatelji mogu saznati ove nedjelje u novoj epizodi Coolturista na Novoj TV!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju