Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Coolturist gledatelje vodi u prekrasan Primošten. Ne propustite pogledati čime ovaj šarmantni gradić osvaja brojne posjetitelje i zašto mnogi misle da ima najčarobnije boje mora na Jadranu, a naravno i zašto se zove Primošten te koji je svjetski poznati redateljski genij u Primoštenu proveo zadnjih dvadeset godina svog života. 

Primošten mnogi zovu i grad plaža, a to ne čudi s obzirom na to da plaže okružuju cijeli grad i da u srcu sezone uvijek možete pronaći mjesto samo za sebe kako bi uživali u kristalno čistom moru, koje kod Primoštena ima posebnu tirkiznu nijansu. Vizure grada Primoštena danas su jedna od najpopularnijih razglednica iz cijele Hrvatske. Poseban položaj koji ima stari grad danas, ima veze i sa samim imenom grada. Naime, današnji stari grad je nekad bio otok na koje se lokalno stanovništvo sakrilo od navale Turaka i sagradilo most, a od tud mu onda i ime. Kasnije je most srušen, a napravljen je nasip koji je otok spojio s kopnom i današnji stari grad pretvorio u poluotok.



Marina Kremik jedna je od popularnijih nautičkih marina u Hrvatskoj upravo zbog svog položaja. Smještena je u slikovitoj uvali primoštenskog područja, a okružena je stoljetnim vinogradima gdje uspijeva čuveno vino "Babić". Sami vinogradi popularni su diljem svijeta, pa tako njihova fotografija krasi zgradu UN-a u New Yorku. Upravo zbog svog položaja nije popularna samo među nautičarima, već mnogi turisti posjećuju stoljetne vinograde na fascinantnom položaju. Duboko uvučena u kopno, ova marina zasigurno je jedna od prirodno najzaštićenijih luka na Jadranu i nudi jedriličarima i vlasnicima motornih plovila sigurnost i zaštitu tijekom godišnjih odmora.



Da je Primošten itekako zanimljiv i svim zaljubljenicima u adrenalin dokazuje internacionalna motocross Krka Enduro Raid utrka koja se na ovom području održava već nekoliko godina, a svake godine joj broj natjecatelj, baš kao i posjetitelja, raste. Čak preko 600 vozača iz cijele Europe ove je godine odvozilo 400 kilometara po različitim terenima i podlogama, sa startom i ciljem u Primoštenu. Najviše vozača dolazi iz Austrije i Njemačke, zatim iz Italije te Poljske, Velike Britanije, Sjeverne Irske, Slovenije i Hrvatske. Zvukovi motora i spektakularne vožnje po makadamu i plažama po primoštenskom zaleđu i okolici privuče i velik broju posjetitelja, kojima je ovo zanimljivo iako ne voze motore. Coolturist donosi atmosferu s ovogodišnjeg natjecanja.

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju