Svi njegovi kulturni dragulji

Ove nedjelje Coolturist će odvesti gledatelje na putovanje kroz predivni Gorski kotar, usredotočujući se na Delnički trolist - Delnice, Crni Lug i Brod na Kupi. U novoj epizodi Coolturista ne propustite otkriti bogatu povijest, kulturne dragulje i prirodne ljepote ovog kraja.

U Delnicama, ekipa Coolturista posjetila je povijesnu Kuću Rački, gdje su saznali kako su ljudi živjeli nekada davno. Sljedeća stanica bio je Popovićev mlin, koji iduće godine slavi stotu obljetnicu. Gradila su ga dvojica majstora iz Austrije, a dijelovi su stigli čak iz Budimpešte. Na kraju su se uputili na planinarenje na Petehovac, gdje su uživali u prekrasnim pogledima i svježem zraku, te posjetili Planinarski centar Petehovac.

 

U Crnom Lugu ekipa Coolturista je istražila Nacionalni park Risnjak, dom raznovrsne flore i faune te prekrasnih prirodnih krajolika. Posjet Interpretacijskom centru Skriveno blago Risnjaka pružio im je dublji uvid u povijest i značaj ovog područja.

U Brodu na Kupi avantura je započela posjetom Kaštelu Zrinskih, povijesnoj utvrdi koja svjedoči o bogatoj prošlosti ovog kraja. Potom su odlučili istražiti kako izgleda aktivni odmor te iskusili uzbudljiv rafting na rijeci Kupi.

Ne propustite još jednu epizodu Coolturista ove nedjelje i otkrijte sve ljepote i tajne Gorskog kotara!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju