Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

U ovotjednoj epizodi Coolturist donosi zanimljivosti s najsunčanijeg hrvatskog otoka Hvara. Posjet i istraživanje otoka dodatno je obogatila 23. Uskršnja regata koja se ove godine opet održala na Hvaru. Uz atmosferu s regate, Coolturist je istražio skrivene turističke adute Hvara, kao što je ljetnikovac Hanibala Lucića te najstarije kazalište u Europi koje ove godine, obnovljeno u starom stilu, opet otvara vrata. Gdje je najbolji pogled na Hvar, koje tradicionalno hvarsko jelo oduševljava turiste i zašto je Hvar super destinacija i ove sezone, doznajte u Coolturistu, a u emisiji upoznajte i ekipu Britanca koji su došli proslaviti momačku večer na Hvar.

Ljetnikovac Hanibala Lucića skriveno je čarobno mjesto unutar starog grada Hvara, kao mala oaza za turiste koji žele znati više. Kustosi ljetnikovaca Hanibala Lucića posvećuju veliku pažnju svakom svom posjetitelju i na najbolji način ih upoznaju s njegovim životom i pokazuju sve što ih zanima unutar ljetnikovca. Sam ljetnikovac najpoznatiji je primjer suburbanog ljetnikovca grada Hvara. Smješten je uz antički put koji je od davnina povezivao Hvar i Stari Grad. Sagrađen je sredinom 16. st., a unutar ograđenog posjeda nalaze se dvije kuće i renesansni vrt. Istočna kuća služila je za boravak vlasnika, a zapadna je imala gospodarsku namjenu i služila je za smještaj sluga. U ljetnikovcu se danas nalazi Muzej hvarske baštine i Državni arhiv.



Ekipa Coolturista družila se i jedrila s jedriličarima i natjecateljima 23. Uskršnje regate, a ovotjedna epizoda donosi atmosferu s regate, razgovore s jedriličarima i ženskom ekipom, kao i doživljaj pobjednika na kraju regate, uz popratne doživljaje koji se odvijaju za vrijeme regate na Hvaru. U vrijeme kad je cijeli Hvar u znaku jedra i uzbuđenja na moru, čak i ako niste ljubitelj adrenalina i jedrenja, teško da će vas šarenilo na moru koje se u to vrijeme odvija ostaviti ravnodušnim. Cijeli Hvar je i tijekom dana u znaku regate, pa ćete svakako naići na mnogobrojne članove timova i doživjeti njihove pripreme ili imati na izbor izložbe i različita kulturna događanja u sklopu same regate, a večeri su rezervirane za zabavu i druženja s jedriličarima. Uskršnja regata specifična je i po tome što obilježava početak turističke sezone u gradu Hvaru.



U gastro minutama ekipa Coolturista isprobala je “janjetinu z biži”, odnosno janjetinu s graškom, pravo tradicionalno hvarsko jelo. Uz to su prisustvovali velikom gastro događaju koji se održao drugu večer regate, a na kojem su najbolji hvarski kuhari pripremali svoje specijalitete: klasičnu buzaru, pašticadu, brudeta do bakalara i mnoge druge otočke delicije.



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju