Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Coolturist ovaj vikend donosi priču o Medulinu i njegovoj zanimljivoj okolici. Od malog ribarskog mjesta do turističke hit destinacije u cijeloj Hrvatskoj. Provjerite što sve toliko oduševljava brojne turiste na ovako malom području. Od otisaka dinosaura, rimske vile pod morem, do potpuno novog trenda glampinga, winsurfinga, a sve obogaćeno izvanrednom i jedinstvenom gastro ponudom.

Rt Kamenjak je prema mnogim posjetiteljima apsolutni odmor za dušu i tijelo te izvanredan doživljaj za sva osjetila, a upravo iz tih razloga posjećuju ga brojni posjetitelji iz čitavog svijeta tijekom cijele godine. Nalazi se na krajnjem jugu istarskog poluotoka, a samim time je i jedan od krajnjih točaka Lijepe naše. Značajan je to dio Istre koji je zaštićeno područje od 1996. godine, u kategoriji značajnog krajobraza. Da bi doživljaj savršenog mjesta za odmor duše i tijela bio potpun, tu se nalazi još i 11 nenastanjenih otočića zajedno sa otočićem Porerom na kojem se nalazi svjetionik. Specifičnost kamenjaka su iznimno visoke stijene koje, osim što fascinantno izgledaju, privlače i brojne zaljubljenike u adrenalinske doživljaje. Osim stijena, posebnost Kamenjaka su i orhideje koje su zakonom zaštićene, a raste ih 30-ak vrsta. 13 vrsta je strogo zaštićeno od čega su dvije i endemske vrste orhideja. Veliko bogatstvo Kamenjaka krije se i u preko 90-ak milijuna godina starim nalazima otisaka stopala dinosaura na dvije odvojene lokacije. Lokacija na rtu Grakalovac, nedaleko uvale Pinižule, sadrži stope dinosaura koji su se hranili mesom (teropodi) i onih koji su se hranili biljem (sauropodi).



Znate li što je glamping i zašto postaje sve popularniji oblik odmora? Ekipa Coolturista u ovotjednoj epizodi donosi priču o jednom od najboljih glamping kampova na području Hrvatske, ali i šire, a svoj je dom pronašao upravo u općini Medulin. Glamping je naime, luksuzno kampiranje. Odnosno luksuzni šatori, koji su sve osim običnih šatora. Postoji li bolji način za provesti nezaboravan odmor nego li u opuštajućem prirodnom ambijentu, okruženom ljepotom Jadranskog mora? Saznajte od kud i kad je krenuo pojam glampinga u putničkom svijetu i gdje Hrvatska stoji po tom pitanju. Vodimo vas na mjesto za opuštanje, odmaranje i uživanje u prirodi sa svim blagodatima modernog života. Luksuzni smještaj za bezbrižan odmor u okruženju netaknute prirode.



Festival Rocks & Stars @ Cave Romane, polako, ali sigurno raste u jednu od najposebnijih ljetnih pozornica u Europi, ali i šire. Stari rimski kamenolom sa stijenama koje su izazov i penjačima, sam je po sebi jedinstven, a kad u njega smjestite predivnu glazbu i osvijetljenu pozornicu, dobijete ljetni festival koji se munjevito penje na listi popularnih ljetnih festivala i obožavanih mjesta. Festival Rocks and Stars multifunkcionalni je kulturni podij Medulinske rivijere, a održava se u prostoru nekadašnjeg antičkog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu iz kojeg su nastale jedne od najljepših zidina Europe, pulske Arene. Upravo ga ta činjenica, uz vrhunske izvođače, po svojoj jedinstvenosti i atraktivnosti plasira u sam vrh velikih svjetskih pozornica. Ekipa Coolturista donosi djelić vrhunskog kulturnog doživljaja s ovog čarobnog mjesta.

Još od doba Rimljana, Istra je poznata kao mjesto gdje se uživa u izvanrednoj hrani i vinu te, naravno, maslinovom ulju. Istraživanjem gastro ponude u Medulinu, ekipa Coolturista u to se i više nego uvjerila. Ribe i rakovica po kojoj je ovo nekad ribarsko mjesto specifično, gosta iz Kine su oduševile, baš kao i svakoga tko dođe uživati u dobrim zalogajima općine Medulin. Koliko su kreativni u smišljanu novih recepata i iskorištavanju svake ribe, provjerite u ovotjednoj epizodi.



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju