Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Coolturist donosi priču o jedinoj hrvatskoj pustinji – zašto i kako je nastala, što sve možete u njoj doživjeti te kako se gost u emisiji koji dolazi iz daleke Australije snašao u njoj. Upoznajte Đurđevačke deve te ostali biljni i životinjski svijet ovog posebnog područja i saznajte što pripremaju za posjetitelje te kako je to povezano s kostimima Beduina.




Zaštićeno botaničko područje osebujnog staništa s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvenom florom i faunom te vidljivim oblicima pješčanih dina, odnosno ostatcima 'hrvatske Sahare', danas zauzima oko 20 hektara i dio toga je 1963. godine proglašeno posebnim geografsko-botaničkim rezervatom kao lako prepoznatljivim i jedinstvenim staništem u Hrvatskoj s namjerom očuvanja osebujnosti vegetacije gdje su se u uvjetima života na pijesku mogle razviti i prilagoditi samo određene biljne vrste, među ostalima i preko 300 vrsta leptira.

Već 15 godina najbolji hrvatski motocross vozači, kao i brojni posjetitelji, okupljaju se na Karasovu brijegu, stazi s europskom licencom koja je prepoznata u Hrvatskoj i Europi kao mjesto na kojem se voze vrhunske utrke. Na spektakularnim trkama nastupaju najbolji hrvatski vozači te mnogi gosti iz inozemstva čime ovo malo mjesto itekako pridonosi turizmu Koprivničko-križevačke županije. Coolturist donosi doživljaj s motocross staze, kao i detalje što vam sve treba ako je motocorss vaša želja te zašto je ovo toliko hvaljena i dobra motocross staza. Provjerite i kako se voditeljica Riana snašla u ulozi motocoross vozača.



Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama postoji već preko 50 godina, a u emisiji saznajte zašto je istinska atrakcija za sve zaljubljenike u umjetnost. Naiva nije nešto što je samo podravsko i maleno, nego je ona stvarno važan dio svjetske moderne umjetnosti, upravo zato je naivna umjetnost ovaj komadić svijeta činila svjetski poznatim. Danas je u središtu Hlebina temeljna turistička atrakcija ovog kraja, Galerija naivnog slikarstva sa slikama i skulpturama umjetnika hlebinskog kruga i stalnom zbirkom najvećeg među njima – Ivana Generalića. Coolturist donosi priču o samoj galeriji koja privlači posjetitelje iz čitavog svijeta. U emisiji doznajte kako je nastala naivna umjetnost, koji su joj najčešći motivi te zašto su Hlebine važne za povijest naivne umjetnosti i što ćete sve pronaći u galeriji ako se uputite na izlet u Hlebine. 



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju