Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Coolturist donosi pregled najboljih trenutaka iz epizoda koje su vas zabavljale u protekloj sezoni.



Đurđevački Pijesci kao ostaci jedine hrvatske pustinje oduševljavaju brojne posjetitelje. Ta pustinja nalazi se na istočnom dijelu Grada Đurđevca. U narodu je poznata pod nazivom "Krvavi peski" i "Hrvatska Sahara". Danas je zaštićeno botaničko područje, osebujnog staništa s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvene flore i faune te vidljivim oblicima pješčanih dina, odnosno ostatcima "hrvatske Sahare". Osim u ostacima pustinje možete uživati i u druženju s devama koje se nalaze u parku u neposrednoj blizini pustinje.

Provjerite zašto je predivna slavonska zlatna dolina idealna za vožnje biciklima i zašto je to najbolji način za upoznavanje Slavonije. Bogata gastro ponuda, gostoljubivi domaćini, ravne ceste i parkovi prirode samo su neki od aduta koji vas čekaju ako odmor odlučite provesti biciklom kroz Slavoniju.



Jedna od turističkih zanimljivosti u Rijeci, ona koja se ne propušta, je Pomorski muzej u Guvernerovoj palači. Osim što je palača zanimljiva sama po sebi i prikazuje život Rijeke nekad, pomorski muzej dodatno će vas oduševiti brojnim eksponatima. Svakako najpopularniji i najvrjedniji predmet je prsluk za spašavanje s Titanika. Samo ih je 5 u svijetu ostalo, a jedan od njih čuva se upravo u Rijeci.



Sve više Hrvata, ali i stranaca, odmor umjesto na moru, traži u hladu i miru na 4 karlovačke rijeke. Prekrasno zelenilo, netaknuta priroda idealna za aktivni turizam pretvorila je Karlovačku županiju u pravu turističku meku. U novije vrijeme turiste najviše oduševljava takozvani Robinzonski turizam i odmor u potpunoj sinergiji s prirodom, pa je činjenica da kod te vrste ponude ne postoji električna energija, više nego dobrodošla. 



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju