Saznajte što vas očekuje u prvoj emisiji CoolTurist.

Zagreb je prepun turističkih atrakcija, a da biste ih obišli baš sve u jednom danu, potrebno je poprilično vremena i energije. Riana, voditeljica emisije CoolTurist je zato isprobala popularni Segway, uz pomoć simpatičnog Brune koji je popularizirao ovaj način obilaska metropole.

„Tražili smo način razgledavanja grada koji će biti zanimljiv sam po sebi, gdje ćemo na histriografiju i povijest dodati jednu atrakciju!“, otkriva Bruno i dodaje da se malo gradova u svijetu, poput Zagreba, može pohvaliti blizinom povijesnih atrakcija, ali i prirodnih ljepota. Što su sve obišli na Segwayu i jesu li prošli bez ozljeda – pogledajte u emisiji.



Prolaskom kroz glasovita Kamenita vrata, vjerojatno nikad niste bili ni svjesni brojnih legendi i priča koje prate taj prolaz koji spaja zagrebački Gornji i Donji grad. Misterij napokon otklanjaju zagrebačke Gornjogradske coprnice, pune zabavnih, ali i bizarnih priča koje će vas ostaviti bez teksta!

Posjetitelji mogu zaigrati njihovu interpretaciju igre s dvora Frankopana i Zrinskih, a tu je i proročica s posebnim moćima i pričama. Svaki sudionik dobiva i rukom rađen dar te zaštitnu amajliju, a možete odabrati i recept za magični napitak - za sreću, ljubav, zdravlje ili bogatstvo!

Subotom prijepodne Zagrepčani i njihovi gosti već tradicionalno šeću i uživaju po „špici“, ali kave, tračevi i nove dizajnerske naočale nisu jedino što tamo možete pronaći. Počasna satnija Kravat pukovnije pobrinula se za dašak uzbudljive povijesti usred Zagreba!

Svojim programom, Kravat pukovnija aktualizira povijesne početke kravate, a od 2010. godine izvodi program smjene straže i ophoda užim središtem grada Zagreba. Inače, Kravat-pukovnija je autorska zamisao Marijana Bušića – ravnatelja AC i utemeljitelja šireg projekta “Hrvatska – domovina kravate”. Odjeveni u replike odora hrvatskih vojnika iz Tridesetogodišnjeg rata u 17. stoljeću, Počasna satnija svojim programom aktualizira povijesne početke kravate, na opće oduševljenje turista, pogotovo onih inozemnih.

Kako to izgleda kad špicu uljepšaju kršni momci u prekrasnim odorama, gledatelji imaju priliku saznati u prvoj emisiji CoolTurist.

Ne propustite prvu epizodu emisije 'CoolTurist' u subotu, 02. lipnja na Novoj TV i u nedjelju, 03. lipnja na Domi TV.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju