Ne propustite i ove nedjelje novu epizodu te otkrijte sve ljepote i tajne Postira i Dola!

Ove nedjelje, nova epizoda Coolturista gledatelje će odvesti na predivni otok Brač, u slikovita mjesta; općinu Postira i Dol.

Putovanje započinje pričom o općini Postira, poznatoj po svom mirnom životu i brojnim manifestacijama poput Male noćne regate i Prvenstva u branju maslina, koje obogaćuju život ovog mjesta. Epizoda će otkriti točan izgovor imena općine Postira te priču o njenom nazivu.

Ribar Jakša, jedini preostali ribar koji se isključivo bavi ribarstvom i od njega živi, podijelit će svoje zanimljive priče i iskustva. Ekipa Coolturista posjetila je i maslinik lokalnog OPG-ovca, gdje su saznali sve o tradicionalnom uzgoju maslina i uživali u prekrasnom krajoliku. Obilazak se nastavlja župnom crkvom i arheološkim nalazištem, otkrivajući bogatu povijest ovog područja.

Gledatelji će također moći uživati u prizorima prekrasnih plaža i jedinstvenog luksuznog broda koji nudi krstarenja, idealna za sve koji žele doživjeti pravu morsku avanturu. Osim toga, jedna od destinacija je i Etno eko selo Dol, gdje su Jerko i Maša Gospodnetić pokazali čari tradicionalnog života, uključujući pripremu torte Hrapoćuše, autohtone slastice ovog kraja.

Ne propustite i ove nedjelje novu epizodu Coolturista i otkrijte sve ljepote i tajne Postira i Dola!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju