Vis je desetljećima bio potpuno zatvoren za turiste

Ove nedjelje, Coolturist donosi priču o hrvatskom otoku koji je desetljećima bio potpuno zatvoren za turiste, ali se u posljednjih nekoliko godina pretvorio u jednu od najpoznatijih i najatraktivnijih destinacija za posjetitelje. Upoznajte poseban i uvijek zanimljiv otok - Vis.

Koliko su različiti grad Vis i Komiža, što posjetiti, koje su plaže najljepše i zašto je svjetionik Stončica toliko važan za povijest otoka? Na ta, ali i na druga pitanja odgovore donosi lokalni vodič Andrija.

Ekipa Coolturista odlučila se povesti najpopularnijom turom džipovima, kojom su iz prve ruke saznali toliko toga o povijesti otoka. Zašto ovu turu posjetitelji ne smiju propustiti i koliko je vojska utjecala na Vis kakvim ga danas poznajemo, saznajte u novoj epizodi.

Za kraj avanture na otoku, Cooltorist donosi jedinstvenu gastro priču iz dva restorana poznata po bogatoj tradiciji i izvanrednim ribljim jelima. Posjetitelji će imati priliku uživati u autentičnom brudetu od grdobine i jastoga, te u pripremi tradicionalne Viške torte.

Bogato gastro iskustvo i nezaboravne destinacije u „Coolturistu“ ne propustite ove nedjelje na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju