Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Bijeg iz gradske vreve i boravak na svježem zraku u Jastrebarskom doživjet ćemo na potpuno novoj razini – i to doslovno! Zahvaljujući paraglidingu, ovaj bajkoviti kraj možete upoznati iz zraka, točnije sa 1000 metara nadmorske visine i doživjeti adrenalinsku avanturu za pamćenje!

Brdoviti kraj Jastrebarskog možda nije idealan za obilazak biciklom, ali dosjetili su se Jaskanci kako doskočiti tome – u grad su stigli električni bicikli, kojima vožnja postaje lakša, ali i uzbudljivija!



Od kraja 19. stoljeća u pripremi hrane izmijenile su se okolnosti i tehnike, ali ekipa jaskanskih entuzijasta tradiciji ne dopušta da umre pa u idiličnom mlinu proizvodi brašno, baš kao u pričama iz nekih davnih dana! Godrijanov mlin na potoku Draga u Dragi Svetojanskoj izgrađen je krajem 19-og stoljeća, a obnovljen 2007. godine. Uz pomoć čiste izvorske vode i mlinskog kamena žitarice melje kao nekad, a stoji uz ''Mlinarevu ižu'' – izvornu mlinarevu kuću u kojoj je nekad stanovao mlinar s obitelji.



Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju