Chicas izvode slovenske narodne melodije, ali za pozornicu Supertalenta pripremile su hrvatsku glazbu.

Već godinama su prijateljice i uživaju zajedno stvarati glazbu. Kažu da kad je pet cura na okupu ponekad čak i nije lako. A kao najljepše od ovoga što rade izdvajaju pozitivnu energiju koju dijele međusobno i s publikom.

Inače Chicas izvode slovenske narodne melodije, ali za pozornicu Supertalenta pripremile su hrvatsku muziku. Počele su nastup kultnom pjesmom Doris Dragović „Malo mi za sriću triba“, a zatim naprosto zapalile atmosferu uz Magazin i „Gutljaj vina“. Publika je odmah skočila na noge, a čak je i Davor zaplesao, Maja zapjevala, a Martina u čudu kaže da je kulturološki šok doživjela.

„Još, još, još“, poželio je Fabijan kad su došle do kraja svog nastupa te dodao: „Cure ovo je bilo stvarno super. Baš je bilo zabavno. Vidio sam odmah po instrumentima da se vi ne šalite, ali kad ste krenule vidi se da imate energiju i baš vas je lijepo gledati i slušati.“

 

Slovenke Maša Uranjek (36), Tina Poljanšek (27), Lucija Župevc (23), Hermina Matjašić (42) i Jasmina Šmarčan (35) čine glazbenu skupinu Chicas kojoj je osnovni instrument harmonika. One su nekada svirale u različitim skupinama, a ideja da se ujedine došla je sasvim slučajno. Međusobno su se poznavale, jedna preko druge, i shvatile da bi njihova zajednička energija na pozornici bila snažna. Posljednje dvije godine zajedno sviraju, a problem im ne predstavlja činjenica da su dislocirane jer svaka za sebe radi probu nakon što se dogovore što i kako će svirati, a onda se jednom nađu sve zajedno i ne završavaju s probom dok se u potpunosti ne spreme za nastup.

Maša je profesorica glazbe posljednjih osam godina i piše skladbe za skupinu. Tina je učiteljica harmonike, a uz to izrađuje odjeću za dječicu. Lucija studira elektrotehniku u Ljubljani i planira upisati doktorat, a Hermina je studirala violinu i sada je predaje. Cijeli život je u glazbi, a uz to se bavi i streljaštvom te ima sina adolescenta. Jasmina piše tekstove pjesama, a inače je socijalna radnica.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju