Uskoro na Novoj TV!

Zabavni show MasterChef uskoro otvara svoja vrata po šesti put. Mentori MasterChefa, poznati chefovi Damir Tomljanović, Melkior Bašić i Stjepan Vukadin imaju pune ruke posla jer ispred njih stižu brojni kandidati željni kuhanja, dobre zabave i žestokog natjecanja i to sve u borbi da osvoje titulu nove kulinarske zvijezde, odnosno titulu šestog MasterChefa.

Kako izgledaju višesatna snimanja i kako ih učiniti što lakšima, otkrio nam je chef Damir.

''Ozbiljnost, stručnost, a nerijetko i strogoća neke su od karakteristika koje se vežu uz nas kao članove žirija, no nije tajna da se volimo i dobro našaliti. Višesatna snimanja od nas zahtijevaju veliku dozu koncentracije, ali mislim da će se mnogi složiti da je uz zabavu i humor svaki posao lakši. Ponekad uz razgovore i druženja strpljivo čekamo početak snimanja, ali zna se dogoditi i da u garderobi ili sobi za šminku među brojnim kostimima, rekvizitima i perikama pronađemo nešto što nam je zanimljivo. Kao što vidite, čini se da ni mene nije zaobišlo Barbie ludilo.'', istaknuo je chef Damir Tomljanović.

 

 

 

Profesionalni put Damir Tomljanović započeo je 1990. s radom u domaćim i inozemnim hotelima.

Radi brže dinamike rada u svakodnevnom poslu, vrlo rano prelazi u a la carte restorane u sklopu hotela. Odlaskom u inozemstvo, u Berlin 1997. godine, dodatno nastavlja svoj put u a la carte restoranima. Nakon profiliranja u tom vidu poslovanja, 2003. godine postaje dio tima u restoranu Kukuriku na Fortice u Kastvu pod mentorstvom chefa Zdravka Tomšića u tada vodećem slow food restoranu u regiji. Narednih godina Tomljanović se profesionalno uspješno razvija, mijenja smjer svoje profesionalne karijere, te 2007. preuzima vlastiti projekt u Zadru u vidu vođenja restorana 'Foša' kao chef i manager restorana. S 'Fošom' postaje i dio JRE obitelji restorana te potpredsjednik iste udruge s kojom kroz naredne godine djeluje u još dva restorana – 2017. kao chef kuhinje u restoranu 'Bevanda' u Opatiji, te 2020. u Vili Ariston.

Tomljanović 2018. godine pokreće svoju firmu za konzalting i rad u ugostiteljstvu 'Kužinavanje d.o.o'. Fokus rada i dalje mu ostaje aktivno kuhanje kao chef konzultant, no ujedno širi svoj djelokrug rada. Tako već pet godina radi kao mentor chef na veleučilištu Aspira, stalni je prezenter opreme i sustava za rad u kuhinjama, višegodišnji je konzultant za nekoliko hrvatskih restorana i ugostiteljskih kompanija te suradnik na projektima projektiranja ugostiteljskih objekata.

 

Pogledajte kako je izgledao set na snimanju promo spota za novu sezonu MasterChefa!

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju