'Kada sam je odbio rekla je dobro, ali da te nikada nisam čula da se žališ da si kuhar. I nije me čula.' – objašnjava Branko.

Jedan od najboljih domaćih kuhara, majstor s dugogodišnjim iskustvom, Branko Ognjenović našao se u novoj ulozi - ulozi žirija u kulinarskom showu 'Moja mama kuha najbolje' koji je 7. prosinca započeo s emitiranjem na Novoj TV.

'Za mene je to jako simpatična priča i zanimljiva uloga u showu. Moj zadatak je 'na slijepo' isprobati jela dvaju timova i odlučiti o pobjedniku. Jako mi je drago što mogu i podijeliti koji korisni savjet natjecateljima te na taj način promicati kulturu stola.' – ispričao je predavač na Vernu i Akademiji za cjeloživotno obrazovanje, chef Branko koji doživio mnoge zanimljive trenutke na snimanju.

>>> Propuštene epizode showa 'Moja mama kuha najbolje' pogledajte na Nova Plus

Branko Ognjenović na svojim početcima nije se mogao, kao što se to mogu natjecatelji u ovom showu, osloniti na mamu jer je ona kao i njegov otac bila protiv toga da uči za kuhara. 'Tata je bio veterinar, a mama se bavila modom pa je njima kuhanje predstavljalo 'niži' status jer su u ono vrijeme gotovo samo siromašne obitelji slale djecu u školu za kuhare kako bi osigurali da su uvijek siti.' Našeg sugovornika je nakon prvog polugodišta mama čak molila da nastavi školovanje u gimnaziji u Bjelovaru, ali Branko je bio nepopustljiv.

'Sklopili smo pakt. Kada sam je odbio rekla je dobro, ali da te nikada nisam čula da se žališ da si kuhar. I nije me čula.' – objašnjava Branko.

Što nam je još otkrio chef Branko pročitajte na punkufer.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju