Žiri pazi na liniju, a kandidati im napravili obilate uskršnje objede.

Ovog tjedna u MasterChef kuhinji kuha se u uskrsnom duhu, a pobjednik prvog uskršnjeg izazova je Hrvoje, kojemu je ovo bio prvi kompletni uskršnji objed kojega je napravio. „Imaš neku skrivenu pekarsku dušu u sebi!“ poručio mu je Andrej, a Hrvoje je svoju prvu pobjedu komentirao: „Dao sam stvarno sve od sebe, na rubu mogućnosti da se to sve stigne, riskirao sam i izgleda da se taj rizik isplatio! Tako je kod mene i kod sviranja, ne idemo uvijek utabanom stazom, sve dosta riskantno radim!“ Uz Hrvoja, jelo koje se najviše svidjelo žiriju bilo je Lanino, no dobila je ocjenu manje zbog toga što je ponijela svoj nož i gulilicu.


Cjelokupan dojam ostavio je kod žirija pomalo gorkast okus. Ana je rekla kandidatima kako bi više cijenila da su se možda fokusirali na samo jedno jelo, jer su se svojim raskošnim tanjurima ipak precijenili. Andrej im je kazao kako su ovoga puta izgorili u htijenju, dok je Radovan bio fasciniran obiljem na tanjurima. Rekao je kako se osjećao kao da je u Arapskim Emiratima te rekao: „Tamo ti daju jedan ogroman limeni tanjur i gore ima svo jelo što je u kući. I u našoj tradiciji se tako serviralo – ogromne količine hrane. Vidite da mi pazimo na liniju i nije to dobro za nas!

 

ZBOG ANE, VLADO BI SVE NAPRAVIO
Zanimljivo je bilo na kušanju Vladinog jela. Radovana je njegov tanjur asocirao na jedan zagorski doručak u kleti u kojoj se glavni kuhar večer prije napio, dok je Anu zanimalo bi li on mogao pojesti sve što im je donio na tanjuru na što joj je Vlado odgovorio: „Možda ne sve, ali uz Vas bi čovjek kako lijepo izgledate štošta napravio, pa bi sve to pojeo ako treba!“ Milno jelo svidjelo se žiriju, no dobila je opasku zbog kuhanja s raspuštenom kosom. Ricardo je prvi put u životu radio francusku salatu i na njegovo veliko iznenađenje, svidjela se žiriju. Andrea je svoju zaboravila začiniti pa ju je Radovan priupitao zašto ih tretira kao pokusne kuniće, dok je za Sementinu francusku salatu komentirao: „Mladi ste pa imate vremena uvježbati francusku salatu, za sada je mladenačka. Ivana je zaboravila u kruh staviti šunku, a Jasna je jednako kao i Lana zbog gulilice koju je donijela, dobila ocjenu manje. Leonovo jelo Andrej je komentirao kako ga nije dovoljno razradio, Ervinu je rekao da nije unio dovoljno osobnosti, a Igoru je prigovorio to što je prelio umak na sve elemente na tanjuru. Ksenija je iznendila žiri količinom jela koja je pripremila, da su joj Leon i David morali pomoći donijeti sve to pred žiri. „Ksenija je super, imala je 580 jela. Volio bih da mi je ona mama, uživali bi.“ komentirao je Baby Dooks, dok joj je Radovan poručio: „Blago onome tko vas ima!!" Andrej je rekao da je njena francuska najbolja koju je probao do tad.


Od troje ljudi žirija, ja sam već dobila jednog abonenta doma na hranu, mislim da više ne trebam ništa očekivati!“ zadovoljno će Ksenija. Davidovo jelo bilo je prvo u MasterChef kuhinji koje je žiri odbio probati. „Moraš napraviti jelo koje i izgleda ukusno!“ rekao mu je Andrej na što je David dodao: „Andreju u čast ću sljedeći put jedno prekrasno kiparsko jelo napraviti!

Celebrity MasterChef gledajte od ponedjeljka do srijede u 22:15h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr!


Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju