Iza najgledanijeg kulinarskog showa je 380 serviranih tanjura, 37 izazova, 9 Stres testova i 9 Kutija iznenađenja te četiri polufinalista koji se bore za prestižnu titulu drugog hrvatskog Celebrity MasterChefa!

Najgledaniji kulinarski TV format i ovog proljeća je Celebrity MasterChef, a ovogodišnja gastro avantura Nove TV traje do sada već deset tjedana, te će gledatelji vrlo brzo, u finalnoj epizodi u utorak 24.svibnja, saznati i ime drugog hrvatskog Celebrity MasterChefa. Iza nas će tada biti čak 33 uzbudljive i zabavne epizode druge sezone celebrity inačice najpopularnijeg i svjetski najpoznatijeg kulinarskog showa koji je i ove godine potvrdio svoju snagu te opet proglašen najgledanijim kulinarskim TV formatom.


Poznata je već činjenica kako je Celebrity MasterChef humanitarnog karaktera. Pobjeda Celebrity MasterChefa donijet će i ove godine pomoć onima kojima je najpotrebnija. Ovaj put to je Obrtnička škola u Požegi kojoj će Nova TV osigurati opremanje kuharskog kabineta. Osim toga partner showa Konzum osigurat će namirnice za potrebe Srednje škole Hvar koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi. Škola koju pohađa stotinjak učenika godišnje će ovom donacijom upotpuniti svoje potrebe s namirnicama na godišnjoj razini. Celebrity MasterChef pomoći će brojnim srednjoškolcima, budućim mladim kuharima koji će sada moći još aktivnije i lakše sudjelovati u praktičnoj nastavi te u kvalitetnim uvjetima educirati se za kulinarsku profesiju.

 

PREGLED SEZONE
Da su uvjeti i rezultati i u TV kuhinji što sličniji onima u profesionalnoj, u showu se ove godine brine tročlani žiri koji se sastoji od vrhunskih chefova i gastronomskih stručnjaka, Ane Grgić, Radovana Marčića i Andreja Barbieria, koji pak ni ove godine nije imao lagan zadatak. No nakon niza zahtjevnih izazova, stres testova, iznenađenja, šokova, ali i edukativnih lekcija koje su se u najpoznatijoj TV kuhinji mogle dobiti, u showu je od 14 kandidata ostalo njih samo četvero – David Vurdelja aka Baby Dooks, Igor Barberić, Lana Klingor Mihić i Hrvoje Rupčić.


Tijekom 30 epizoda bilo je čak 5 gostiju među kojima su bili televizijska zvijezda Oliver Mlakar, chef Denis Zembo, pobjednica treće sezone MasterChefa Iva Pehar, zatim poznati vinar Bruno Trapan, te chef i food stilist Vid Nikolić.


Preostala četvorka celebrity kandidata prošla je čak 10 Kutija iznenađenja tijekom trajanja showa koje su skrivale razne gastronomske teme i zadatke, od čišćenja lososa do pripreme slatkih krema. Testova kreativnosti je bilo ukupno 9, a oni su kandidatima na izbor davale zanimljive i osebujne namirnice. Bilo je tu za izbor prepelica, fazana, čičoke, cikle, buće, tamne čokolade i mascarponea s kojim su se neki kandidati po prvi puta susreli.


Preostala četvorka preživjela je čak 9 Stres testova i 3 Testa osjetila. U Strest testu, kao jedinom eliminacijskom izazovu, redali su se zanimljivi zadaci poput spremanja grdobine, kus- kusa, mesne štruce i lava cakea. Kandidati su morali kuhati u parovima i u timovima. Bilo je sveukupno samo 2 Gastroduela, kada su Plavi i Crveni tim nastojali napraviti što bolja jela zajedničkim snagama. Glumac Leon Lučev, vođa Crvenog tima u jednom Gastro duelu bio je dosta kreativan te je odlučio u izazovu MasterChef gableca napraviti 'Marendu za bogove', dok je njegov suparnik iz Plavog tima, Igor odlučio svoje kolege Lanu i Hrvoja podučiti tajnama veganske prehrane i kuhinje te je radio pravi 'Veganski brunch'.


U poznatoj kuhinji dogodila se i situacija da je kandidat kuhao bez glavne namirnice. Naime Sementa je u žurbi zaboravila janjetinu koja je ujedno i bila glavna namirnica tog izazova. Bilo je tu i sviranja na buči i loncu kojeg su se prihvatili Ricardo i Hrvoje Rupčić. Vječna 'verbalna borba' između Baby Dooksa, nestašnog djeteta Celebrity MasterChefa te Radovana, rezultirala je i novim hip-hop hitom kojeg je odrepao sam Marčić. David je definitivno ostavio svoj pečat u kuhinji, a njegovoj neurednosti i lizanju kuhača pri kuhanju žiri nije mogao stati na kraj. Unatoč tome okusi na tanjuru su Davida doveli do samog finalnog tjedna ovog zahtjevnog showa. Svi su dali svoj maksimum, testirali svoje granice, naučili jako puno u ovoj jedinstvenoj gastronomskoj avanturi, no samo će jedan od kandidata postati, uz Luku Nižetića koji je bio prvi pobjednik ovog formata, i drugi Celebrity MasterChef.

Osim u kuhanju, Celebrity MasterChef kandidati potrudili su se i u osmišljavanju imena za svoja jela. Neki od originalnijih imena koje smo mogli čuti u showu su tako brojna jela Baby Dooksa: 'Odrezak šišmiš sa knedlama', 'Horor tanjur', 'Hip hop grdobina', 'Bipolarni poremećaj', 'Losos a la Rad'ovan'.

 


Leon Lučev je maštovito jedno jelo nazvao 'District 9', dok je Vlado Kalember išao na varijaciju i naziva svoje pjesme kada je imenovao jelo: 'Lungić na usnama'. Jela Ervina Baučića zvala su se 'Razigrano prase' i 'Umiljato zimzeleno janje' dok je duhovita Andrea Andrassy imenovala neke tanjure u 'Strah u ulici oslića' , 'Sve bi seke jele nešto drugo'. Sementa Rajhard kada je zaboravila glavnu namirnicu jednostavno je morala imenovati jelo 'Bezjanjeći pesto' dok je kreativni Hrvoje Rupčić svoja jela nazivao imenima poput 'Zeko hop' i 'Dekonstrukcija Trećeg svijeta'. Engleskim nazivima su se poslužile Ivana Marić kada je tanjur nazvala 'Bloody Duck' , te Mila Elegović s 'optimističnim' nazivom 'No way out'. Ricardo je znao opisno nazivati svoja jela pa smo tako svjedočili tanjurima naziva poput 'Malo slatko ljuto kung fu pile' i 'Unatied nations rižoto'.

Celebrity MasterChef gledajte od nedjelje do utorka u 22:35h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju