„Kakvo iznenađenje! Iz one ljušture izađe ovaj najljepši glas. Čudo!“

Potraga za talentima se nastavlja, a četvrta epizoda showa Supertalent donijela je brojna iznenađenja i još jedan zlatni gumb. Dinamičan i poseban 27-godišnjak Mark Bagarić samouvjerenim je izlaskom na pozornicu nasmijao članove žirija koji nisu očekivali da će od njega čuti pjevačku izvedbu.

Mark, koji je rođen u Berlinu, prije nastupa priznao je da dosad nije imao djevojku te da još uvijek čeka pravu ljubav, a izvedba koja je uslijedila oborila je s nogu žiri i publiku, pruživši im wow efekt. „Kakvo iznenađenje! Iz one ljušture izađe ovaj najljepši glas. Čudo!“, rekla je iznenađena Maja te dodala: „Ta boja glasa je kao da sam slušala najčišći boy bend devedesetih. Ni jedna žena sigurno ne bi odbila da ima muškarca koji bi joj ovako tu i tamo zapjevao“.

Opčinjenost njegovim nastupom podijelila je i Martina koja mu je komentar uputila na njemačkom jeziku te tako ugodno iznenadila Marka i ostale članove žirija. Svoje vrlo pozitivne dojmove za kraj je sačuvao Janko. „Meni je u Supertalentu super ta stvar, kada ne očekuješ od kandidata da razvali, a on razvali i onda još uz to znaš da nije dobio pravu priliku, a više nije mladi muzičar i baš bi mu dobro došao jedan poticaj. Tako sam ja nešto razmišljao i odlučio sam vama dati jedan mali poticaj“, rekao je Janko koji je pritiskom na zlatni gumb Marka lansirao direktno u polufinale.

 

Svojim pjevačkim talentom jednoglasan prolaz dalje izborio je 11-godišnji Josip Šušnjara čija je emotivna izvedba podigla publiku na noge uz veliki pljesak. „Jel' vidiš kako je njima bilo dobro? Publika je ustala na noge i pljeskala, a to ne rade stalno. Vjeruj mi, ovo je bio senzacionalan prvi nastup“, poručila mu je Maja.

Vedar i nasmijan Kristijan Penavić šarmirao je žiri svojim glasom izvevši autorsku pjesmu 'Princeza' koju je napisao za jednu djevojku. Njegov pjevački nastup, uz svirku na gitari, zaslužio je četiri prolazna glasa žirija, a Martina mu je poručila: „Naprosto je presavršen nastup bio da sam ja van sebe. Ali sve to po strani, znaš koji dio mi je najdivniji? To što se ne sramiš govoriti o svojim emocijama“.

 

Nastup s wow efektom izveo je i mentalist Antonijo Mitar koji je svojom vještinom čitanja uma pozitivno šokirao članove žirija i natjerao ih da se zapitaju postoji li zaista slobodna volja ili ih je on natjerao na njihov izbor. Njegova interaktivna točka od žirija je zahtijevala nasumične odabire informacija s Interneta, koje je on zatim dobio paleći papir na kojemu su bila ispisana nepovezana slova. „Gospodine Mitar, vi ste od nas napravili budale! Ja sam bez teksta. Znam ljude za ovim stolom koji nikada nisu bez teksta, ali mislim da su i oni sada bez teksta. Strašno impresivno“, poručio je Janko Mitru koji je od žirija osvojio četiri prolazna glasa.

Ples u zraku sa zadivljujućim akrobatskim elementima izvela je Nola Rađenović-Fijan koja je izborila prolaz u daljnje natjecanje osvojivši četiri afirmativna glasa. „Imaš izuzetne plesne pokrete“, poručio joj je Davor, a svoje impresivne sposobnosti demonstrirao je i žongler Oleksandr Koblykov koji je na pozornici Supertalenta žonglirao s čak deset loptica u isto vrijeme te tako izazvao čuđenje žirija. „Ovo nisam ni u filmu vidjela, a kamoli uživo“, rekla je Martina, a s njom se složio i Janko koji je dodavši: „Nikada nisam vidio ovako nešto. Nikada. Vi imate tri talenta: žongliranje, klauniranje i gluma“.

 

Veselim glazbenim ritmovima atmosferu u studiju podigli su Miloš i Nikola Đuranović, braća koja čine uigrani harmonikaški duo. Njihov je nastup podigao publiku na noge, a najviše je oduševio Maju koja im je poručila: „Braća Đuranović, bili ste top, top, top!“, dok su ipak jedno NE dobili od Martine.

Zanimljiv spoj glazbenih ritmova i anti-stres programa pružili su Dubosi koji su demonstrirali vještinu bubnjanja po kantama. Vjeroučitelj iz karlovačke Osnovne škole Dubovac vodi ovu veselu skupinu koja se prije nastupa nadala da će svoju pozitivu prenijeti na žiri, a to su svakako i učinili osvojivši tri glasa za prolaz. Davor je priznao da mu je zanimacija za nastup s vremenom padala, a njegovom mišljenju suprotstavila se Martina rekavši: „Ignorirati u potpunosti sve što je kolega s desne strane stola rekao. Dakle nema pojma. Nastup vam je bio od početka do kraja vrlo promišljen, kako dramaturški, tako čak i koreografski. Meni je cijeli projekt više nego genijalan i baš ste mi super“.

U četvrtoj epizodi bilo je i onih nastupa koji nisu zadovoljili stroge kriterije stručnog žirija. Iako njegov dinamičan pjevački nastup nije rezultirao prolaskom, Marko Lukač iskoristio je trenutak na pozornici da progovori o važnosti spominjanja psihičkih bolesti.

Ja stvarno želim podijeliti sa cijelom nacijom da je to nešto što se treba puno više spominjati da ljudi znaju da nisu sami. Treba imati hrabrosti za to i zato sam iskoristio ovu platformu“, priznao je Marko kojega su članovi žirija podržali u njegovom plemenitom istupu. Prolazne glasove nije osvojio ni povratnički nastup operne pjevačice Sande Sandali koja ni s ovogodišnjom izvedbom pjesme 'O sole mio' nije oduševila žiri.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju